ES Bringa - Aru: "Nibalinak nagyon szurkolok!"
Aru: "Nibalinak nagyon szurkolok!"
Fotó: Europress/AFP

Aru: "Nibalinak nagyon szurkolok!"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/06 09:53

Alapesetben most a szombati Giróra startra kellene készülnie, elemezhetné az útvonalat meg az ellenfeleket, és ezerrel várhatná a nagy rajtot. Fabio Aru viszont Lugánóban görögőzik, tv-n nézi a versenyeket és a visszatérést tervezi.

"Nem altattak, végig láttam, hogy mit csinálnak bennem. Nem volt szép. Egy biztos, nem leszek sebész."

Fabio Arut bő egy hónapja műteni kellett. Az orosi vizsgálatok szerint a bal combjának verőere beszűkült, és emiatt - nagy erőkifejtés esetén - a környező izmokba az átlagosnál kevesebb vér jutott. Ez volt az oka a folyamatos és tényleg rég óta húzódó gyengélkedésének.

"Nem könnyű nyugiban feküdnie egy olyan embernek, mint én, aki folyamatosan menne, és tekerne. Az első napok szörnyűek voltak. Aztán már annak is örültem, ha kimehettem egy kicsit sétálni. Április elsején műtöttek, két hét múlva már a görgőn ültem. Igaz megemeltük a nyerget, hogy ne terheljem túl a medencecsontomat. De én már annak is örültem, hogy beöltözhettem, és végre felvehettem a kerékpáros cipőt."

És hogy mit csinált a szobába zárt Aru? Hát versenyeket nézett.

"Mintha újra 18 éves lettem volna. Minden közvetítést megnéztem, egyetlen adást sem hagytam ki. Bettiol győzelménél még ugráltam is volna, csak hát nem tudtam...És folytattam az angol tanulást, mert arra már télen ráfeküdtem. És persze figyeltem az étkezésekre. Szerencsére 65 kiló környékén maradtam."

043_05422143.jpg

Szombaton viszont kezdődik a Giro, amit Aru továbbra is csak tv-n keresztül követhet.

"Várom már, ugyanakkor belül elég szomorú vagyok. Jó lenne ott lenni a mezőnyben. Nibalinak viszont örülök, szerintem kiválóan ment az Alps-on, neki nagyon fogok szurkolni. Akkora rutinja van, hogy szerintem semmitől és senkitől nem kell megijednie. Évek óta mindig dobos a Girón, ő tudja, miről szól ez a verseny. És, hogy velem mi lesz? Remélem a Vueltán már ott lehetek."


(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások