ES Bringa - Aru: "Leszek én még azon a szinten, ahol néhány éve"
Aru: "Leszek én még azon a szinten, ahol néhány éve"
Fotó: twitter

Aru: "Leszek én még azon a szinten, ahol néhány éve"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/26 15:23
Nem fogadkozik, nem ígér semmit, de mégis kellően magabiztos. Két év után gyakorlatilag az igazi "visszatérésre" készül, annak ellenére, hogy idén befejezte a Tourt. Ahol nem is ment annyira rosszul. A Vueltát egy vírusos betegség miatt nem tudta befejezni, de most már teljesen egészséges. 

Fabio Aru nem foglalkozik a negatív véleményekkel, ugyanis teljesen biztos benne, hogy lesz még olyan szinten, mint amikor 2015-ben Vueltát nyert. Vagy amikor Contador mögött fehér
trikóban második lett a Girón.

Mit lehet azokkal a véleményekkel kezdeni, melyek szerint már többet soha nem leszel azon a szinten, ahol pár évvel ezelőtt voltál?
Írni meg mondani bármit lehet, de valószínűleg pár vélemény egyből megváltozna, ha valaki személyesen élné át azt, amin keresztülmentem. Azzal én sem vitatkozom, hogy az elmúlt 2 év során sok jó nem történt velem, de higgyétek el, ez engem zavar a legjobban. Ahogy látnám annak a jelét, hogy ennyi volt bennem, és már többet nem tudok ott lenni a legjobbak mellett, azonnal hátralépnék egy nagyot. De ennek még egyáltalán nincs itt az ideje.

Két év azért hosszú idő.
Így van, és önhibámon kívül vesztegettem el ezt a két évet. De bízom magamban, és szerintem egy ilyen hosszú időszak után is képes leszek magas szinten tekerni. Akkor pedig már nem lesznek ilyen vélemények. Amiket amúgy soha senki nem mond a szemembe...

Mire alapozod ezt a magabiztosságot?
Áprilisban műtöttek, és gyakorlatilag nulla felkészüléssel bejöttem a 14. helyre. Nem máshol, mint a Tour de France-on.. Ami azért nem egy rossz eredmény.

Ez így is van, de aztán a Vueltán...
Lehet, hogy egy kicsit túlvállaltam magam, de ott nem a forma, hanem egy vírusos betegség miatt szálltam ki. Ennek nem csak a Vueltára, hanem a későbbi tekeréseimre is kihatásai voltak. Például még az ősz során sem tudtam egyszerre két óránál többet menni. 

Ebben a nehéz időszakban, milyen volt a kapcsolatod az UAE vezetőivel? Hisz nagy reményekkel érkeztél, és sokat fektettek beléd
Voltak komoly beszélgetéseink, de ez természetes, ha nem jönnek az eredmények. Azt viszont nem fogom elfelejteni, hogy Matxin Fernandez végig mellettem állt. Mert voltak olyan emberek, akik a barátomnak vallották magukat, aztán szépen el is tűntek mellőlem. A családom végig támogatott, és az is sokat segített, hogy otthon jött egy nagy változás, hisz nemrég apuka lettem.

EDEu4kWWwAAPkZ9.jpgFotó: twitter

A 2020-as céljaidról mit lehet tudni?
Pontos programom még nincs, de tele vagyok célokkal. A háromhetesek mellett az olimpiai is érdekel. Jó a pálya, már Rióban sem mentem rosszul, szóval szeretnék bekerülni a keretbe. Ja és még valami. Remélem összejön a szárd kör. Azt hallottam, hogy a Tirreno előtt rendezhetik meg. Ha tényleg így lesz, én fogok elsőként jelentkezni. Hazai pályán tekerhetnék azok után, hogy a szárd Giro-rajtról lemaradtam.

Ha már a szárdok. A Cagliari most elég nagy szezont fut. Nem lenne rossz ha a focicsapat BL-helyen zárna, te pedig megint nyernél egy rangos versenyt.
Azt hiszem ennél kívánni sem lehetne többet. Nagyon remélem, hogy hamarosan kijutok egy meccsükre, mert szeretném őket élőben látni.

Utoljára 2017-ben értél el egy igazán nagy eredményt, amikor sárgában voltál a Touron. Azóta viszont rengeteg új és nagyon erős fiatal került a mezőnybe. Tőlük nem félsz?
Félni senkitől nem félek, de pontosan tudom milyen lehet nekik ez a helyzet. Anno én is Contador, meg egy bomba formában lévő Froome ellen tekertem. Nekünk van egy Pogacarunk, aki elképesztően erős, de szerintem jól megleszünk együtt.


GazzettaHozzászólások