ES Bringa - Armstrong is ott lesz a Giro rajtjánál
Armstrong is ott lesz a Giro rajtjánál
Fotó: twitter

Armstrong is ott lesz a Giro rajtjánál

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/24 13:24

Lance Armstrong ott lesz a Giro jeruzsálemi rajtján!

Valaki örül, valaki elsőre az enyhülés jeleként is értelmezhetné mindezt, valaki pedig hallani sem akar az ötletről.
Így van ezzel az olasz kört szervező RCS Sport is, amely gyorsan jelezte, hogy a korábbi hétszeres Tour-győztes nincs a hivatalos meghívottak között. Az örökös eltiltása miatt nem is lehetne.

Armstrong a saját, Stages címen futó podcastjében jelentette be, hogy május 4-én elutazik Jeruzsálembe, mivel ezt az egészen egyedi pillanatot nem szeretné kihagyni.

"Az a lehetőség, hogy elmehetek Izraelbe, ráadásul egy Giro-rajt miatt, szerintem megismételhetetlen pillanat" - mondta Armstrong, aki az előző héten megegyezett az amerikai kormánnyal, így hosszú idő után lezárult a régóta húzódó - és 100 milliós kártérítéssel fenyegető - ügye.

"Most már előre nézhetek, nem kell a múlttal foglalkoznom."

DD53yEZXgAEnJzH.jpg Fotó: twitter

Valamennyit azért mégis kell, ezt a mostani hír is pontosan megmutatja.
Lance ennek ellenére az utazást tervezi, és ez sokaknak nem tetszik. Az UCI elnökének már a Flandriai kör előtti napra tervezett előadása sem 'jött be', amit Armstrong végül családi okokra hivatkozva lemondott. David Lappartient akkor finoman jelezte, nem szeretné meglátni Armstrongot a mezőny és a verseny környékén.

Az életre szóló eltiltása miatt így vannak ezzel az olaszok is.

"Armstrong nincs a meghívottak között, az UCI-tól kapott eltiltása miatt nem is vehetne részt hivatalosan a Girón. Nem tudunk akkreditációt adni neki, ő többet nem tartozik a mi világunkhoz"
- írják a közleményben.

Ennek ellenére Lance természetesen elutazhat Jeruzsálembe.
Az út széléről talán nem zavarják el...


(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások