ES Bringa - Armstrong: "Fuglsang ezzel a bukással elszállt!"
Armstrong: "Fuglsang ezzel a bukással elszállt!"
Fotó: twitter

Armstrong: "Fuglsang ezzel a bukással elszállt!"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/08 09:32
Lance Armstrong és korábbi csapattársa George Hincapie idén is összeült, hogy a MOVE című podcastjükben, közösen elemezzék a Tour de France szakaszait.


Az első adásban rögtön egy olyan vélemény hangzott el, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Armstrong ugyanis határozottan közölte, hogy a versenyt bukással és a horzsolások mellett egy kisebb térdsérüléssel kezdő Jakob Fuglsang szerinte elszállt az összetettet illetően.

"A beharangozó podcastben is említettem, nálam Jakob az egyik favorit. De a bukás után azt kell mondjam, nincs esélye a sárga trikóra. Lehet, hogy nem törte össze magát nagyon, de egy ilyen esés kihatással van a következő napjaidra. Máshogy alszol, máshogy ülsz a kerékpáron sőt, még a masszázs intenzitása is más. Ezek pedig mind számítanak."

dyc-stages-lance-05.jpg Fotó: twitter

Bár Hincapie nem feltétlenül értetett egyet Lance véleményével, azért azt megjegyezte, nagyon nem véletlen, hogy az Armstrong által megnyert hét Tour de France során, csak egy bukásra emlékezhetünk a 'főnöktől'.


"És ez nem szerencse kérdése - mondta Hincapie. "Sokkal több annál. Ez a kemény munka, és a top állapot eredménye. Van egy csapatod, aminek kizárólag az a feladata, hogy téged védjen, és végig elől tartson. Egy Tour-esélyes mit keresett 50 kilométerrel a nyitószakasz vége előtt a mezőny közepén? Ez elfogadhatatlan. Teljesen egyértelmű volt, hogy a mindenki ideges. és lesznek bukások. A Tour nyitónapja mindig erről szól."

Fuglsang és csapata egyébként a 10. helyen zárta a vasárnapi csapatidőfutamot, 41 másodperc hátránnyal.
  

Hozzászólások