ES Bringa - Arctic Race: Kittel-Kristoff, újratöltve
Arctic Race: Kittel-Kristoff, újratöltve
Fotó: Europress/AFP

Arctic Race: Kittel-Kristoff, újratöltve


2014/08/14 12:37

Sokáig emlékezetes befutóval zárult az idei Tour de France. A Champs-Elsyée-n egy ideig úgy tűnt, Alexander Kristoff megelőzi a világ jelenlegi legjobb sprinterét, ám Marcel Kittel valahonnan még erőt merített, és végül „megvédte elsőségét” a francia fővárosban. Azzal a német négyre növelte szakaszgyőzelmei számát, míg a norvég maradt kettőnél, ami persze így is több, mint amennyiben – saját bevallása szerint – előzetesen reménykedett.

Július 27. óta nem sok idő telt el, de mindössze ennyi pihenő jutott a két klasszisnak, ma már mindketten ott lesznek az ASO által szervezett 2. Arctic Race-en. Már tegnap találkoztak, hiszen kora délután egyszerre mentek el kávézni az egyik helyi mikkelgammenbe (állítólag elég híres errefelé) a mai rajt helyszínén, Hammerfestben.

Tudod, a norvég szurkolók egy falat is összetörtek mérgükben, miután legyőztél Párizsban”- mesélte Kristoff. „Igen?”- kérdezett vissza Kittel. „Németországban ünnepeltek.” Az újabb csatára nem biztos, hogy már ma, de holnap és vasárnap is sor kerülhet, mivel a szintrajz alapján az első és a harmadik szakaszon is vannak olyan emelkedők, amiket nem biztos, hogy mindketten ki fognak bírni elöl.

Ha lesz lehetőségem, meg fogom próbálni”- ígérte a Giant sprintere- „de nem tudom, hogy milyen erőben leszek a kihagyás után. Minden esetre az itteni viadal egy új tapasztalat lesz számomra. Gyönyörű helyen vagyunk, itt van tenger, tó, fjordok. Nagyon jó módja annak, hogy visszatérjek a versenyzéshez

Ellenfele azért ennél komolyabb célokkal áll rajthoz, az összetett megnyerésében reménykedik (a címvédő Thor Hushovd is a mezőny tagja): „Szerintem jó formában vagyok, de lehet, hogy a harmadik szakasz végén lévő hét kilométer hosszúságú emelkedő sok lesz nekem”- nyilatkozta a Katusha első számú embere.

Nagyobb nevű résztvevők:

BMC: Hushovd, Moinar, GIANT: Kittel, BELKIN: Nordhaug, KATUSHA: Kristoff, CANNONDALE: Gatto, IAM: Löfkvist, BRETAGNE: Sepulveda, NETAPP: Barta, TOPSPORT: Van Asbroeck, WANTY: Seeldrayers, UNITEDHC: Förster

A versenyt mától egészen vasárnapig az Eurosport2 élőben közvetíti (Kommentátorok: Pintér László, Rév Dániel)

 

Hozzászólások