ES Bringa - Aranypedál 2019 - Az év versenyzője
Aranypedál 2019 - Az év versenyzője
Fotó: Europress/AFP

Aranypedál 2019 - Az év versenyzője

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/12/20 14:24
Már sorozatban a hatodik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük :)

Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye) hirdetünk győzteseket, és minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

Az ötödik - és egyben utolsó - részben arra keressük a választ: szerintetek ki volt a 2019-es szezon legjobb versenyzője? Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy tavaly ezt a címet a világbajnoki címig jutó Alejandro Valverde nyerte.

És akkor jöjjenek az idei jelöltek:

1. Julian Alaphilippe

Tizennégy sokáig emlékezetes nap sárgában a Touron (+2 szakaszgyőzelem), Strade Bianche, Sanremo, Fléche-Wallonne, és összesen 14 győzelem.

2. Egan Bernal

Sárga trikó 22 évesen, összetett győzelem a Párizs-Nizzán és a Svájci körön, ősszel pedig egynapos siker a Gran Piemontén + Lombardia dobogó.

3. Mathieu van der Poel

Az első telje és "igazi" országútis évében 11 győzelemmel zárt, az Amstelt sokáig emlékezetes módon nyerte, holland bajnoki trikóban. A GW-n és a Flandrián is Top 5-ben zárt.

043_BELGAIMAGE-148358774.jpg Fotó: Europress/AFP

4. Primoz Roglic

A Girón harmadik volt, a Vueltát megnyerte, vagyis két GT-n állt dobogón. Nyert egyheteseket (UAE, Tirreno, Romandia) és az ősz során egynaposokat (Emilia, Tre Valli) is.

5. Tadej Pogacar

Háromhetes újoncként lett harmadik a Vueltán, ahol (!) három szakaszt is nyert. A tavasz során az Algarvén és Kaliforniában első lett, illetve szlovén időfutam bajnok címet szerzett.


Szerinted ki volt a 2019-es szezon legjobb versenyzője?

Julian Alaphilippe
 
53% (304 szavazat)
Egan Bernal
 
10% (60 szavazat)
Mathieu van der Poel
 
10% (55 szavazat)
Primoz Roglic
 
24% (136 szavazat)
Tadej Pogacar
 
4% (23 szavazat)
Összes szavazat: 578


Hozzászólások