ES Bringa - Aranypedál 2019 - A legnagyobb csalódás
Aranypedál 2019 - A legnagyobb csalódás
Fotó: Europress/AFP

Aranypedál 2019 - A legnagyobb csalódás

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/12/13 16:26
Már sorozatban a hatodik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük :) 


Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye) hirdetünk győzteseket, és minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

A második részben arra keressük a választ: Ti melyik versenyzőben csalódtatok a leginkább?  Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy az elmúlt két évben - a most hiányzó - Nairo Quintana nyerte ezt a kategóriát. 

És akkor jöjjenek az idei jelöltek:


1. Romain Bardet

Ugyan megnyerte a Touron a pöttyös trikót, de összetettben nagyon messze volt a legjobbaktól. Pedig egész tavasszal azt hallottuk tőle, hogy csak erre a versenyre készül. A 2019-es idényt szakaszgyőzelem nélkül hozta le, ráadásul sem a Dauphinén, sem a Párizs-Nizzán nem ment túl jól.

2. Miguel Angel Lopez

Annak ellenére került be a jelöltek közé, hogy kolumbiai és katalán kört nyert. De egyik GT-n sem volt dobogós, ráadásul szakaszt sem nyert. Ötödik hely a Vueltán, hetedik hely a Girón (és az emlékezetes bukás egy néző miatt), de ez tőle akkor is kevés. 

3. Greg van Avermaet

Elsőként jelentette ki, hogy maradni fog a BMC megszűnése ellenére, ami nagyon szép gesztus volt tőle. Ettől némileg új sorba került, és ugyan hozta a számára fontos egynaposokon a jó helyezéseket (Flandria: 10. hely, PR: 12. hely), viszont nyernie sehol nem sikerült. Sokáig csak egy győzelme volt, amit a februári valenciai körön szerzett. Az év második felében jött a Gp Montreal, ami azért nem egy rossz verseny. De semmi több...

043_BELGAIMAGE-147535403.jpgFotó: Europress/AFP

4. Enric Mas

Egy emlékezetes Vuelta 2018-ban, amire idén nem tudott rátenni a Touron. Még az a szerencse, hogy ott volt a csapatnak Alaphilippe. Az évet a Guangxi megnyerésével zárta, ennek köszönhetően legalább szépen búcsúzott. Ezen kívül egyetlen olyan egyhetese sem volt, ahol reális esélye lett volna a győzelemre.

5. Simon Yates

Tavaly Vueltát és majdnem Girót nyert, idén azonban sehol nem volt esélyes összetettben. Persze, szép dolog két szakaszt nyerni a Touron, de neki télen nem ez volt a célja. Sem a két háromhetesén, sem az egyhetes versenyein nem volt különösebben tényező. Írjuk ezt annak ellenére, hogy a Girón azért bejött a legjobb tízbe.


Szerinted ki volt a 2019-es szezon legnagyobb csalódása?

Romain Bardet
 
50% (6 szavazat)
Greg Van Avermaet
 
8% (1 szavazat)
Miguel Angel Lopez
 
0% (0 szavazat)
Enric Mas
 
8% (1 szavazat)
Simon Yates
 
33% (4 szavazat)
Összes szavazat: 12
Hozzászólások