ES Bringa - Aranypedál 2018: Az év versenyzője
Aranypedál 2018: Az év versenyzője
Fotó: Europress/AFP

Aranypedál 2018: Az év versenyzője

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/21 08:52

Már sorozatban az ötödik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük:)

Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye,) hirdetünk győzteseket, minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

Az utolsó, ötödik részben arra keressük a választ: Szerintetek ki volt a 2018-as szezon legjobb versenyzője? Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy tavaly ezt a kategóriát a többek között Giro-győzelemig jutó Tom Dumoulin nyerte.

És akkor jöjjenek az idei jelöltek: 


1. Alejandro Valverde
Áprilisban múlt 38 éves, de még mindig megállíthatatlan. Trikókkal együtt (!) 16 győzelemmel zárta az évet, ezek közül nyilván a világbajnoki arany a legkomolyabb sikere. A Vueltán az utolsó hét elején még versenyben volt a piros trikóért, végül nem bírta Yates tempóját, és ötödik lett. A tavasz során Okcitán kört, Valenciát és Katalán körversenyt nyert.

2. Geraint Thomas
Első lett a Tour de France-on, méghozzá úgy, hogy két hegyi szakaszt nyert és egyszer sem volt rossz napja. Pedig még menet közben sem feltétlenül őt támogatta a csapata. A tavasz során brit időfutam bajnok lett és megnyerte a Dauphinét.

3. Chris Froome
Egy fantasztikus Girós fordítás, és rózsaszín trikó, két emlékezetes szakaszgyőzelemmel. Aztán harmadik hely a Touron. Azért ez nem egy rossz év tőle.

4. Simon Yates
Két és fél hétig uralta a Girót, (!) három szakaszt nyert, majd az utolsó előtt napon csúnyán megzuhant. Végül a legjobb húszból is kicsúszott. A Vueltán már tanult a hibájából, nem akart mindent azonnal behúzni, így övé lett az összetett.

5. Tom Dumoulin
Második lett a Girón, második lett a Touron, második lett a világbajnokság csapat és egyéni időfutamán. Viselte a rózsaszín trikót, és a két legrangosabb háromhetesen egy-egy időfutamot nyert.


Szerinted ki volt a 2018-as év legjobb versenyzője?

Alejandro Valverde
 
0% (0 szavazat)
Geraint Thomas
 
0% (0 szavazat)
Chris Froome
 
0% (0 szavazat)
Simon Yates
 
0% (0 szavazat)
Tom Dumoulin
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0

Értékelés és eredményhirdetés december 24-én! Mindenkinek köszi a szavazatokat!
Hozzászólások