ES Bringa - Aranypedál 2018 - A végeredmény
Aranypedál 2018 - A végeredmény
Grafika: Kovács István

Aranypedál 2018 - A végeredmény

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/24 10:24

Már sorozatban az ötödik évben próbáltuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztottuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük :)

Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye) hirdetünk győzteseket, és minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

Megszületettek a végeredmények, nézzük a 2018-as győzteseket.


Az év csapata: Quick-Step

Az előző évhez hasonlóan, megint ez volt a legegyértelműbb kategória. 2017-ben a Sunweb, most a 73 győzelemig jutó Quick-Step vitte el 'Az év csapata' címet. És ezen nyilván nem kell meglepődni.
Tavasszal többek között Harelbekét, Flandriát, FW-t és LBL-t nyertek, a háromheteseken összesen 13 szakaszgyőzelemig jutottak. Övék lett a világbajnokság csapatidőfutama, és Enric Más személyében még GT-dobogósuk is volt. Náluk tekert az év legeredményesebb versenyzője, a 18 győzelemmel záró Elia Viviani. Ráadásként Peák Barna is bemutatkozhatott náluk! A klubrekordot jelentő 73 győzelmet egyébként 14 különböző versenyzővel hozták össze.

(Összes szavazat: 644, a győztes szavazatszáma: 481, százalék: 75)

Az év szakasza/versenye: Giro d'italia 19. szakasz

Itt sem volt túl nagy meccs a győzelemért, ahogy azt sejteni lehetett, Chirs Froome Giro d'Italián bemutatott fordítása vitte el az év szakasza/versenye kategóriát. Ezen sem nagyon lehet vitatkozni. 

(Összes szavazat: 685, a győztes szavazatszáma: 391, százalék: 57)

A legnagyobb csalódás: Nairo Quintana

Idén kifejezetten sok kategóriában született egészen sima végeredmény, mint ahogy itt is. Szerintetek 2018-ban (akárcsak tavaly) Nairo Quintana teljesítménye okozta a legkomolyabb csalódást. Majdnem 664 szavazat szavazat érkezett, ebből majdnem 300-at a kolumbiai versenyző kapott. Hiába volt Aru, vagy Kittel az 'ellenfelek' között, ez azért elég egyértelmű végeredmény. 

(Összes szavazat: 664, a győztes szavazatszáma: 296, százalék: 45)

A legemlékezetesebb pillanat: Froome fordítása a Girón

Egy mindig érdekes kategória, amely most sima végeredményt hozott. Ha őszinték szeretnénk lenni, a tavalyi év azért erősebb volt, legalábbis a jelöltek szintén. Gondoljunk csak Dumoulin Girós félreállására, Contador emlékezetes szakaszgyőzelme az Anglirun, vagy Saganék Flandrián bemutatott 'kabátos' bukására.

Ezúttal nem volt kérdés, Froome bevállalós akciója, és nyolcvan kilométeres magányos szökése nyerte el 'a legemlékezetesebb pillanat' kategóriát. Ami lehet, hogy több volt mint egy pillanat, de ide azért simán befér.

(Összes szavazat: 742, a győztes szavazatszáma: 379, százalék: 51)

Az 2018-as év versenyzője: Alejandro Valverde

Tavaly komoly meccs volt Dumoulin és Froome között, most azonban nem volt kérdés. A szavazataitok szerint a hat világbajnoki érem után végre aranyat nyerő Alejandro Valverde lett a 2018-as év legjobb versenyzője. Aki persze szépen hozta ezen kívül is az első helyeket, trikókkal együtt összesen (!) 16 győzelemmel zárt. Úgy, hogy áprilisban múlt 38 éves. ¡Gratulálunk Alejandro!

(Összes szavazat: 796, a győztes szavazatszáma: 440, százalék: 55)

000_19M8P7.jpg Fotó: Europress/AFP

(Még egyszer köszönjük a szavazatokat. Mindenkinek nagyon, de nagyon Boldog karácsonyt kívánunk! December 27-én folytatjuk!)


Hozzászólások