ES Bringa - Aranypedál 2018: A legnagyobb csalódás
Aranypedál 2018: A legnagyobb csalódás
Fotó: Europress/AFP

Aranypedál 2018: A legnagyobb csalódás

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/17 09:05

Már sorozatban az ötödik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük :)

Ezúttal is öt kategóriában az (év csapata, az év versenyzője, az év pillanata, az év csalódása, az év szakasz/versenye,) hirdetünk győzteseket, minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

A harmadik részben arra keressük a választ: Ti melyik versenyzőben csalódtatok a leginkább? Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy tavaly ezt a kategóriát Nairo Quintana nyerte. 

És akkor jöjjenek az idei jelöltek: 


1. Nairo Quintana
A címvédő idén is az esélyesek között, talán nem véletlenül. Hisz azt követően, hogy a tavasz során alig láttuk, lehozott egy kifejezetten gyenge Tourt. És ez alatt azt értjük, hogy egyszer sem volt veszélyes a legjobbakra. Persze, volt egy első szakaszos rossz pillanatban kapott defektje, meg egy bukása is, de a sárgától nagyon messze volt. A rövid hegyi szakaszt elvitte, de akkor már senki nem félt tőle. A Vueltán ugyancsak nem volt önmaga, de legalább szépen beállt segíteni Valverdének.

2. Fabio Aru
Se szakaszgyőzelem, se egy dobogós helyezés, ráadásul a fő versenyének számító Girón is elképesztően gyengén ment. Nagyon nem jött be neki az első UAE-s év, pedig egy korábbi GT-győztesről beszélünk. A rossz szezonja végén saját maga mondta le a világbajnoki kerettagságot.

3. Marcel Kittel
Tavaly még uralta a sprinteket, (!) ötször nyert a Touron. Erre idén... Gyakorlatilag semmire nem emlékezhetünk tőle, leszámítva a két tirrenós győzelmét. De hát ez Kitteltől nagyon kevés.

4. Richie Porte
Ide csak írjunk ennyit: megint nem jutott el egy nagy kör utolsó hetéig. 

5. Ilnur Zakarin
A vueltás harmadik helye után mindenki többet várt tőle, de Quintanához hasonlóan ő sem volt soha veszélyes az összetett esélyesekre. Kilencedik lett a Touron, de a dobogóra esélye nem volt, és duplán igaz ez a Vueltára. Ahol majdnem egy órát kapott Yates-től. Győzelem nélkül zárta az évet.

Szerinted ki volt a legnagyobb csalódás a 2018-as szezonban?

Nairo Quintana
 
0% (0 szavazat)
Fabio Aru
 
0% (0 szavazat)
Marcel Kittel
 
0% (0 szavazat)
Richie Porte
 
0% (0 szavazat)
Ilnur Zakarin
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0A következő részben (december 19.): Az év legjobb szakasza/versenye


Hozzászólások