ES Bringa - Jön! Jön! Jön! Aranypedál 2018
Jön! Jön! Jön! Aranypedál 2018
Fotó: Europress/AFP

Jön! Jön! Jön! Aranypedál 2018

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/09 17:35

A sorozat még 2014-ben kezdőzött, amikor felmerült a gondolat, hogy nézői/olvasói szavazatok segítségével kellene megválasztani az év legjobbjait. Rengeteg jelölt és kategória volt az első körben, hisz öt évvel ezelőtt még az 'év versenyzője' vagy az 'év szakasza' kategória mellett, az ideális segítőre, az év legjobb igazolására, a legerősebb nemzetre, vagy az év felfedezettjére is szavaztunk.

Azóta egy kicsit letisztult a kép, és mindig öt különböző kategóriában (az év versenyzője, pillanata, csalódása, szakasz/versenye, és év csapata) választunk legjobbakat, a TI segítségetekkel.

Öt év távlatából érdekes lehet megnézni, kik nyerték meg a különböző kategóriákat az első szavazás során. 2014-ben Alberto Contador lett az év versenyzője, Fabio Aru az év felfedezettje, Chris Froome az év csalódása, Contador touros bukása a legemlékezetesebb pillanat, és a Tour de France 5. szakasza (kockakő, eső) a legizgalmasabb, legjobb szakasz.

Tavaly az év pillanata kategóriát Dumoulin Girós félreállása vitte el, Quintana lett a legkomolyabb csalódás, az Anglirus Contador-győzelmet választottátok a legemlékezetesebb pillanatnak, és Tom Dumoulint a 2017-es szezon legjobb versenyzőjének.

A szavazás idén is folytatódik, megint öt kategóriában hirdetünk győzteseket (kedden kezdünk az első résszel), eredményhirdetés pedig a karácsonyi podcastben várható.


Hozzászólások