ES Bringa - Andy Schleck: „Alberto Contador tett valamit, amit nem kellett volna, annak ellenére, hogy tagadja”
Andy Schleck: „Alberto Contador tett valamit, amit nem kellett volna, annak ellenére, hogy tagadja”
Fotó: Europress/AFP

Andy Schleck: „Alberto Contador tett valamit, amit nem kellett volna, annak ellenére, hogy tagadja”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/21 15:40
A korábbi luxemburgi versenyző arról is beszélt, hogy nem ér annyit a bíróságon szerzett Tour-győzelem, mintha azt országúton szerezte volna. A 'bullshit' szóval jellemezte a Tour-győzelmét.

Andy Schleck 39 másodperccel végzett a második helyen a 2010-as Tour de France-on, azonban 2012-ben visszamenőleg megszerezte a sárga trikót, miután Alberto Contadort doppingvétség miatt eltiltották, hiába védekezett a klenbuterollal szennyezett hússal a spanyol kerékpáros.

Schleck a Sporzának mondta el véleményét, hogy akiket elkaptak doppingolással, azok ne állítsák be magukat áldozatként.

"99%-a akiket elkapnak azt mondja, hogy a rendszer áldozatává vált. Nem az ő hibájuk, a nyomás hatására használtak doppingszereket. Az alkoholisták, ha megkérded őket, miért szoktak rá az italra, a munkára vagy a feleségükre fogják, aki lefeküdt a kertésszel. Ezek csak kifogások, mindenkinek ugyanazok az eszközei, de mégis úgy érzik, ők az áldozatok, de ez nincs így.”

"Több perspektívából kell látni a dolgokat. Ma azt tudom mondani, hogy nem nyertem meg a 2007-es Girót attól, mert Danilo Di Luca doppingot, (Schleck a 2. helyen végzett a 2007-es Giro d’Italián) ami valahol igaz is. Ezt eddig nem mondtam el sehol."

000_DV1007612.jpg Fotó: Europress/AFP

Andy Schlecket arról is kérdezték, hogy fért meg ex-csapatvezetőjével Johan Bruyneel-vel. Schleck és Bruyneel a Leopard és a RadioShack egyesítése után dolgoztak együtt. Ugye, a belga volt a csapatvezetője  Lance Armstrong-nak is, aki ezalatt hét Tour de France-t nyert. 

Az USADA, amerikai anti-dopping ügynökség nyomozása alatt hagyta el a RadioShack-Nissan-t 2012-ben.

Szóba került, hogy nem ellentmondásos-e ez a kapcsolat Shleck és Bruyneel között.

"Ha arra utalsz, hogy én is benne voltam-e bármilyen doppingprogramban vagy bármiben, ami a szabályokba ütközik, akkor nem. Soha semmilyen beszélgetés nem zajlott közöttünk le ezzel kapcsolatban. Ha volt is ilyen szervezkedés, velem nem osztották meg. Hogy hisznek-e nekem az emberek vagy nem, ők döntenek, de én vagyok a tökéletes példa. Az olyan emberek, mint Johan Bruyneel tudják, hogy tudsz-e nyerni bármilyen segítség vagy előnyszerzés nélkül.”


Szöveg: Jankó Gergely

Hozzászólások