ES Bringa - Almeida még mindig rózsaszín, Valter Attila 9 percet kapott a Piancavallón
Almeida még mindig rózsaszín, Valter Attila 9 percet kapott a Piancavallón
Fotó: Europress/AFP

Almeida még mindig rózsaszín, Valter Attila 9 percet kapott a Piancavallón

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/18 20:07
Alaposan átalakult az összetett a Piancavallón, bár Joao Almeida megtartotta a rózsaszín trikót. Kelderman és a Sunweb nagyon meggyőző volt, Nibali viszont már 3 és fél percre van az első helytől. Valter Attila bő kilenc perc hátránnyal jött meg, és 22. összetettben.

Ez történt

Egy nappal az időfutam után, egy komoly hegyi szakasz, ennek megfelelően át is alakult az összetett. A Sunweb és így Kelderman zárt kifejezetten jó napot, hisz a fehér trikót megszerző (és a szakaszon amúgy 3.helyen záró) Hindly brutális tempójának köszönhetően, Fulgsangot, Nibalit, Pozzovivót és idővel Majkát is sikerült leszakítani. Meg minimálisan Joao Almeidát, de a rózsaszín trikós hosszú kilométereken keresztül nagyot szenvedett, és végül megtartotta a trikót.

Wilco Kelderman azonban már csak 15 másodpercre van tőle, Nibali három és fél perces hátránya viszont nem biztató, de mit mondjon Jakob Fuglsang? Aki az egyenkéntin, és ma sem volt túl meggyőző, a Piancavallo után több, mint 5 percre van Almeidától.

Ez a mai kör egyértelműen a Sunwebé volt, Kelderman nagyon jó helyzetbe került, de még csak a második héten vagyunk túl. És jól tudjuk, hogy a harmadik hét nagyon más műfaj.

Valter Attila megint sokáig ott tekert a főmezőnyben, végül a Piancavallo alján szakadt le teljesen, és 9.13 hátránnyal jött meg. Ami azt jelenti, hogy a 22. helyen áll összetettben.

A 15. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Tao Geoghegan Hart (Ineos)

Életében először nyert háromhetesen, végig nagyon szépen jött a Piancavallón. És már negyedik összetettben, mindössze 1 mp-re van a dobogótól.

A nap száma - 5

Ennyi szakaszt nyert ezen a Girón, a Geraint Thomas-t elvesztő Ineos.

A nap nyilatkozata

"Nagyot szenvedtem, de végig az lebegett a szemem előtt, hogy megtartsam a rózsaszín trikót. Egy idő után úgy haladtam felfelé, hogy valósággal nem éreztem a fájdalmat." (Joao Almeida)

Ez jön (10.20 - 16. szakasz)

Hétfőn pihenőnap, kedden pedig egy hosszú, és elég hegyes/dombos nappal folytatódik a Giro. 

🗺️ A 16. szakasz szintrajza: ITT  
📺 Eurosport - 12.25 (A Vueltával körkapcsolásban! Giro ismétlés: 19.30)

Hozzászólások