ES Bringa - Áll rendelkezésre
Áll rendelkezésre
Fotó: tinkoffsaxo.com

Áll rendelkezésre

Bodnár GergőBodnár Gergő
2015/01/12 09:12

„Ha szüksége lesz rám a Touron, én állok rendelkezésére.” Egy segítőtől ez nem lenne meglepő mondat, Peter Sagantól talán igen.

Bár olvasgatva a szlovák versenyző nyilatkozatait, kicsit az lehet az érzésünk, van ami az újabb zöld trikóbál jobban foglalkoztatja. Ez pedig egy tavaszi klasszikus lenne. „Sanremo, Roubaix vagy Flandria. Ezek közül szeretnék egyet megnyerni.” Öt szezon után elhagyta a Cannondale-t, és álom fizetésért (4 millió euró/év) a Tinkoffhoz igazolt. Riis és Contador csapatába, amely ezekben a napokban Szicíliában edzőtáborozik.

Változik valamit a helyzeted, azzal, hogy Alberto Contadorral együtt tekersz? A szezon első felét nem igazán befolyásolja. Sokat beszélgettünk, tudom hol tudok segíteni neki.

A Touron mi lesz?

Ha szüksége lesz rám, én állok rendelkezésére.

Contador korábban azt nyilatkozta, az ő első számú riválisa Froome. Te, aki tekertél együtt Nibalival, mit mondasz erre?

Szerintem a Tour első hete után fog kiderülni, ki a legnagyobb ellenfél. Addig meg kár tippelgetni.

Mondjuk tudsz neki segíteni a lejtementeket illetően…

Nem hiszem, hogy nagyon kellene. Nekem a múltam segített sokat ebben. Montival kezdtem aztán downhilleztem is.

Honnan jött a sportág iránti rajongásod?

Az igazat megvallva csak a tesómat Jurajt szerettem volna utánozni. Az, hogy profi lettem, az apukámnak Lubomirnak köszönhető. Versenyről versenyre vitt Európa különböző országaiba. Mindig autóban ültünk, és utaztunk. Belgiumban, Olaszországban jó a helyzet, de Szlovákiában például nem könnyű profivá válni.

Tavaly trikókkal együtt 11 győzelemig jutott, 2013-ban: 26-ig

Innen jött a kerékpáros akadémia ötlete? Szeretnék segíteni, mert imádom ezt a sportot. Kellenek a fiatalok, fontos, hogy a kerékpár minél több országba eljusson. (Sagan még november végén jelentette be, hogy támogatja egy jeruzsálemi kerékpáros akadémia/csapat létrehozását)

Sokszor látni téged közös fotókon a Napoli játékosával Marek Hamsikkal…

Nem vagyok egy nagy foci rajongó, de Marekkel sokszor összefutunk. Azt nem tudom ki a népszerűbb, de én már nem nagyon tudok úgy elmenni otthon tekerni, hogy ne ismerjenek fel. Ezért is költöztem Monacóba. Jó az idő, sok a sztár, én fel sem tűnök a kerékpárommal.

Az igaz, hogy nagyon szereted a motorokat?

Van egy Harley Davidsonom, de ha otthon vagyok a Vespát használom. Tetszik a motocross is, ezért vettem egy KTM-et.

Ez kissé veszélyes hobbi, nem?

Két keréken sokszor 100 km/h fölötti sebességgel megyünk lejtmenetben...

 

(Forrás: Tuttosport)

Hozzászólások