ES Bringa - Úgy nézzük az idei szezont, hogy ez lesz Valverde utolsó éve a mezőnyben
Úgy nézzük az idei szezont, hogy ez lesz Valverde utolsó éve a mezőnyben
Fotó: Europress/AFP

Úgy nézzük az idei szezont, hogy ez lesz Valverde utolsó éve a mezőnyben

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/21 18:08
A kiemelt emberek idei programja egy ideje már biztos volt, így azt is tudtuk, hogy Mast és Lopezt idén a Touron, Solert pedig a Girón láthatjuk. Ennél azonban egy sokkal fontosabb bejelentés is elhangzott a Movistar mai csapatbemutatóján. Kiderült ugyanis, hogy ez lesz Alejandro Valverde utolsó éve a profi mezőnyben.

Se Giro, se Tour, a Vueltán viszont ott lesz, azaz nagyon úgy tűnik, hogy majd szeptember elején, hazai pályán búcsúzik a profi  pályafutását (!) 2002-ben kezdő Alejandro Valverde.

"Úgy állok neki ennek az évnek, hogy az utolsó szezonom következik. A lelkesedésem töretlen, nagyon motivált vagyok, főleg az olimpiát illetően. Nem tudom hány verseny marad el, vagy hányat tudnak megrendezni, ez úgysem rajtunk múlik. Én hiába múltam negyven éves, készülök ahogy eddig, de már tényleg ott van bennem a gondolat, hogy ez lesz az utolsó."

EsO7EEiXMAAtw2W.jpgFotó: twitter

A 41. születésnapját majd áprilisban ünneplő spanyol versenyző a tervek szerint Valenciában kezdi az új idényt (élő közvetítés február 3-tól az Eurosporton!), és az év egyik fő versenyének - az ardenneki egynaposok mellett - a tokiói olimpiát tekinti. 

Úgy tűnik, hogy a Giro mellett kihagyja a Tour de France-t is, ott lesz viszont a Vueltán, ami pályafutása huszonkilencedik, és egyben utolsó háromhetese lehet.


Hozzászólások