ES Bringa - Alejandro Valverde: „Negyven éves leszek, realista vagyok, de még nem temetem magam”
Alejandro Valverde: „Negyven éves leszek, realista vagyok, de még nem temetem magam”
Fotó: Europress/AFP

Alejandro Valverde: „Negyven éves leszek, realista vagyok, de még nem temetem magam”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/29 20:56

Alejandro Valverde a 2019-es Vuelta a España legidősebb tagja a maga 39 évével, ugyanakkor a hazaiak legnagyobb favoritja a spanyol körversenyen.


A kerékpáros mezőny azon sztárjai közé tartozol, akik mindig az egyik legkülönlegesebb versenynek tartották a Vueltát, ahol bármikor nagy kedvvel tekersz. Változott ez valamit az évek során?

A szivárványszínű trikóban, ráadásul egyes rajtszámban – ezért a gesztusért nagyon hálás vagyok – ez most hatványozottan igaz. Remélem, én is örömet tudok okozni a szurkolóknak. Fantasztikus lenne felvenni a piros trikót vagy szakaszt nyerni.

Richard Carapaz kiesése után újra fókuszba kerültél Nairo Quintana mellett, és ti lettetek a csapatkapitányok. Ha úgy alakul a verseny és a körülmények is adottak, harcolnál az összetett győzelemért?

Nairo azért előttem áll a sorban és már bizonyította, hogy rendkívül erős. Ami a figyelmet és az elvárásokat illeti, ez nem új számomra, nyugodtan várom a kiívásokat. Ugyanezzel a higgadtsággal állok az egész Vueltához, a sajtóérdeklődéshez. Hogy megpróbálkoznék-e elérni a végső sikert?

valverde-quintana-vuelta.jpg Fotó: Europress/AFP

"Realista vagyok, elmúltam 39 éves, ennek ellenére korai lenne temetnem magam. Emlékezhetünk Chris Hornerre, aki 42 évesen nyerte meg itt az összetettet. Ugyanakkor az is belátható, hogy a sok verseny miatt kissé már elhasználódtam."

Hiba lenne nem napról napra gondolkozni, de ez nem jelenti azt, hogy ne tenném oda magam.

Annyi éven keresztül, ahol elindultál, szinte mindig esélyesként álltál rajthoz. Nem lenne már jobb egy kicsit megpihenni és a mezőnyben letekerni a szakaszokat?

Mindig is ilyen volt a stílusom, egyszerűen ilyen ember vagyok, nem tudok nem a győzelemért hajtani. 18 éves profi pályafutásom során mindig ez a fajta versenyszellem jellemzett.

"Amíg nem fáradok el, nem dönt másként a csapat vagy más nyomós indok nem szól közbe, nem változnak az imént elmondottak, és az első helyért indulok minden egyes versenyen."

valverde-vuelta2.jpg Fotó: Europress/AFP

Fél szemmel azért figyelsz arra is, hogy megvédd majd a világbajnoki trikót?

Idén talán nagyobb figyelmet fordítok a Vueltára, mint tavaly, mert Innsbruckban tudtam, hogy nagy esélyem lesz a győzelemre.  Idén Yorkshire-ben nyitottabb lesz a verseny, több lesz a favorit, emiatt pedig nehezebb is lesz megszerezni vagy esetemben megvédeni a szivárványszínű trikót. Jelenleg egy cél foglalkoztat: minél jobban teljesíteni Spanyolországban, és ez abban is segít, hogy minél jobb formában érkezzek a vb-re.


Forrás: as.com
Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások