ES Bringa - Alaphilippe továbbra is sárgában, Pinot nyerte a Tourmalet-t! 
Alaphilippe továbbra is sárgában, Pinot nyerte a Tourmalet-t! 
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe továbbra is sárgában, Pinot nyerte a Tourmalet-t! 

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/20 17:50
Alpahilippe tényleg fantasztikus! Második lett a Tourmalet-n, tovább növelte az előnyét összetettben és szinte az összes esélyesnél jobban bírta a szakaszt! Quintana korán leszakadt, Thomas csak a hajrában, a szakaszt Pinot nyerte!

Ez történt 
Egy nappal az összetettet alaposan felborító időfutam után, jött a Tourmalet. Száztizenhét kilométer hosszú szakasz, három komoly emelkedővel, és persze hegyi befutóval. 

A Movistar már az utolsó előtti hegyen kezébe vette az irányítást, Amador és Soler konkrétan olyan tempót ment, hogy előbb Adam Yates, majd Romain Bardet is leszakadt.

A Tourmalet lábánál már csak Gesbert (Arkea) volt elől a szökevények közül, pedig a nap elején Wellens és Nibali is próbálkozott. A Movistar továbbra is komoly tempót ment, annak ellenére, hogy 10 kilométerrel a vége előtt Quintana leszakadt. Aztán jött Pinot és Gaudu, majd a Jumbo-Visma. Alaphilippe meg közben gond nélkül tekert a legjobbak mellett. Fuglsang és Uran idővel leszakadt, aztán az utolsó kilométeres kapunál Thomas is megadta magát.

Pinot száz méterrel a cél előtt betámadta az ellenfeleit, elvitte a szakaszt, Alaphilippe pedig bejött másodiknak. Vagyis szerzett jóváírást, és adott fél percet Thomasnak.

Alaposan átalakult az összetett, Quintana szinte elszállt, Alaphilippe pedig már 2.02-vezet Thomas előtt. Kruijswijk és a Jumbo viszont nagyon jó napot zárt, a holland versenyző ugyanis harmadik helyen áll a Tourmalet után.

Alaphilippe viszont egyre sárgább!

A szakasz végeredménye: ITT  
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Thibaut Pinot (FDJ)
Ígérte magát, meg is nyerte a szakaszt. Ott volt vele Gaudu, aki nagyon kellett ehhez a győzelemhez.

A nap száma - 2.02
Ennyivel vezet a Tourmalet után Alaphilippe összetettben.

A nap mondása 
"Már a rajttól kezdve gyengének éreztem magam. Nem volt jó napom. Egy idő után saját tempóra kellett váltanom. Sajnálom, de vannak ilyen szakaszok."
(Geraint Thomas) 

Ez jön

A Tourmalet után egy újabb, három emelkedőt tartalmazó, hegyi befutós szakasz. Kulcsfontosságú nap lesz, ez nem is kérdés.

A 15. szakasz szintrajza: ITT
TV: 11.55 - Eurosport 

Hozzászólások