ES Bringa - Alaphilippe: "Tart, ameddig tart, kiélvezem minden pillanatát”
Alaphilippe: "Tart, ameddig tart, kiélvezem minden pillanatát”
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "Tart, ameddig tart, kiélvezem minden pillanatát”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/08 20:08

Julian Alaphilippe nyerte a 2019-es Tour de France Binche és Épernay közötti szakaszát. A francia már a harmadik napon valóra váltotta álmát, akit csapattársai nem győztek dicsérni a sárga trikó megszerzése után.

Lássuk, hogyan értékelték az etapot a Quick-Stepesek, az összetettben 45 másodperces hátránnyal álló Geraint Thomas, valamint a szakaszt harmadik helyen záró Jasper Stuyven.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep)

„Hihetetlen! Nem találok szavakat, még nem fogom fel, mi történik velem. Tudtam, hogy ez a szakasz fekszik majd nekem, és sikerült elkerülnöm a csapdákat, bukásokat is. Jól éreztem magam, így rákapcsoltam a Mutigny-n, de nem gondoltam, hogy egyedül maradok. Mindent kiadtam magamból. Nem könnyű azzal szembesülni, hogy én vagyok a favorit, de sikerült megcsinálnom, nagyon boldog vagyok. Bármelyik francia versenyző legnagyobb öröme, ha saját hazájában nyerhet. Tart, ameddig tart (a sárga trikó – a szerk.), kiélvezem minden pillanatát.”

Julian Alaphilippe-2.jpg Fotó: Europress/AFP

Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step)

"Julian tudta, mi kellhet ahhoz, hogy megszerezze a sárga trikót, de szerintem azt gondolta, amikor támad, nem lesz egyedül. Fantasztikus, ahogy a végéig kitartott. Múlt szerdán felderítettük a terepet, és azóta látszott rajta, mennyire motiválja ez a szakasz. Rövid, meredek emelkedők, kicsit olyan, mint a Fleche Wallonne, kemény, de ezek fekszenek neki, ő a világ legjobbja. Különleges lesz küzdeni a sárga trikó megtartásáért.” 

Geraint Thomas (Ineos)

„Erős volt a csapat, remekül mentünk, jó nap volt. Erőteljes volt a mai szakasz, olyan, ahol általában nagyon megszenvedek, de most rendben voltam. Az, hogy az én hátamon van az 1-es rajtszám, minden sajtótájékoztatón előjön, de ez pozitív, erőt ad, próbálom kihozni belőle a lehető legtöbbet.” 

Tour de France-Binche-Épernay.jpg Fotó: Europress/AFP

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

„Bevallom, amikor tegnap este megnéztük a Google street view-n a szakaszt, nem tűnt ennyire meredeknek. Ennek ellenére jól mentem, mert fekszik ez a terep, ráadásul remek formában érkeztem a Tourra. Még mindig kiválóan érzem magam, hiszen jól teljesítettem egy kemény napon. Végig hátszelet kaptunk, fel- és le tekertünk egész nap, így igazán gyors etap volt. Elöl lehet, hogy idegesek voltak a többiek, de mi hátrébb teljesen nyugodtak voltunk. Éppen jókor mentem előre, amikor közeledtek az emelkedők. A verseny közben biciklit cseréltem, ez jó döntés volt.” 

Enric Mas (Deceuninck-Quick-Step)

„Nagyszerű munkát végzett Julian, ismerjük a gondolkodását, tudtuk, hogy meg fogja próbálni. Tudta, mit kell tennie és hol kell támadnia. Félelmetes, milyen bátran és erősen ment.” 


Forrás: cyclingnews.com, as.com
Szöveg: Soós Péter 

Hozzászólások