ES Bringa - Alaphilippe nyerte a san sebastiani egynapost
Alaphilippe nyerte a san sebastiani egynapost
Fotó: twitter

Alaphilippe nyerte a san sebastiani egynapost

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/08/04 18:21

Ahogy az várható volt, ezúttal is az utolsó emelkedő, az Alto de Murgil döntötte el a san sebastiani egynapost. Itt indult meg a Mollema-Alaphilippe kettős, és nemhogy felfelé, hanem kicsit később még lefelé is növelni tudták az előnyüket.

Előtte még sajnos végig kellett néznünk az idei szezon egyik legkomolyabb tömegbukását (ITT a videó), melyben sok nagy név, így Bernal, Landa, Roglic és Gorka Izagirre is megsérült. A legsúlyosabban talán a fiatal Bernal és Landa járt, őket egyből kórházba szállítottak.

Miután a Mollema-Alaphilippe kettős otthagyta a mezőnyt, nem volt kérdés a győztes kiléte, a francia versenyző gyakorlatilag komolyabb megerőltetés nélkül nyerte a sprintet, a san sebastian specialistának számító Mollema előtt. A holland versenyző két éve nyert, tavaly harmadik lett, most meg második. Ők ketten végül tizenhat másodpercet adtak az üldöző csoportnak, a mezőnyhajrát a francia bajnok Roux húzta be.


A Touron pöttyös trikós Julian Alaphilippe kilencedik alkalommal nyert ebben az idényben, és ha megnézzük a győzelmeit, a minőség szó kell, hogy elsőként eszünkbe jusson. Két szakasz a Touron, baszk kör, Dauphiné, Fléche-Wallonne, hegyi pontverseny a Tour de France-on, és most a San Sebastian.

Alaphilippőe nagyon erős, pályafutása legjobb évét futja. Pedig már tavaly sem ment rosszul.


Hozzászólások