ES Bringa - Alaphilippe nyert, de Van Aert az igazi hős
Alaphilippe nyert, de Van Aert az igazi hős
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe nyert, de Van Aert az igazi hős

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/09 16:28

Bár nem nyert, megint Wout Van Aert-nek köszönhetően lett igazán izgalmas és emlékezetes a Strade Bianche. A belga versenyző tavaly emlékezetes módon szenvedte fel magát az utolsó emelkedőn a harmadik helyért, idén már a Jumbo-Visma színeiben állhatott fel a dobogóra.

Köszönhetően annak, hogy még akkor is kitartott, amikor sokan már elengedték volna az üldözést. Hisz az utolsó murvás szektorok egyikében Jakob Fuglsang és Julian Alaphilippe indult meg komoly tempóban, amire az egész nap során az első csoportban helyezkedő Van Aert sem tudott reagálni.

Kicsit leszakadt, de fél perc feletti hátránynál sem adta fel, (!) egyedül felért, így az utolsó, 500 méter hosszú meredeken már hárman meccselhettek a győzelemért.


Fuglsang indítása azért már sok volt Van Aertnek, de az egész nap nagyon meggyőzően tekerő Alaphilippe ilyen befutón egyértelmű esélyesnek számított. Ki is kerülte az Astana versenyzőjét, így első részvétele alkalmával rögtön megnyerte a Strade Bianchét.

Újabb Quick-Step győzelem (már a negyedik, a szezon negyedik egynaposán), a nagyot tekerő - és a sorsdöntő támadást bevállaló - Fuglsang elvitte a második helyet, a nap hőseként pedig Van Aert megint bejött a dobogóra.

De azt jó ideig nem felejtjük el, hogy neki köszönhetően láthattunk egy nagyon izgalmas Strade Bianchét.Hozzászólások