ES Bringa - Alaphilippe: "A végén már a lábaim beszéltek"
Alaphilippe: "A végén már a lábaim beszéltek"
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "A végén már a lábaim beszéltek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/19 09:27

Négy év után új győztese van a Fléche Wallonne-nak, miután szerdán Julian Alaphilippe két második hely után végre legyőzte Alejandro Valverdét.
A Quick-Step francia versenyzője 2.48 alatt ért fel a Mur de Huy tetejére, ami csak hét másodperccel lassabb, mint Valverde 2014-es rekordja.

Nézzük, mit mondtak a főszereplők nem sokkal a befutó után.


Julian Alapahilippe (Quick-Step)
"Őszinte leszek, nem tudtam, hogy én nyertem. Nem hallottam rendesen a rádiónkat, így azt hittem, Nibali előttem van. Szerencsére nem így történt. Ez volt a harmadik versenyem itt, először három éve voltam második. Az a helyezés meglepett. Aztán a következő évben is ebben a pozícióban zártam, na az már eléggé idegesített. Most szuper motiváltan jöttem ide, hittem magamban, és az elvégzett munkában. Csodálatos sorom volt, remekül elvittek a hajráig. A Mur de Huyon pedig hagytam, hogy a lábaim beszéljenek. Most minden rendben volt, ennek eredménye a győzelem. Jöhet a Liége, ami idén nagy célom."

043_05331370.jpg Fotó: Europress/AFP

Alejandro Valverde (Movistar)
" Köszönet a csapatomnak, mert a lehető legjobban segítettek. A picit új útvonal és a meleg azért eléggé szelektívvé tette a versenyt. Julian teljesen megérdemelten nyert, én dobogós lettem, vagyis megint a legjobbak között zártam. Talán esetemben az volt a probléma, hogy kicsit hátul kezdtem a Mur de Huy-t, és a felzárkózás elég sok erőmet elvette. Azt hiszem, ha megint én nyertem volna, sokakban felmerülhetett volna a kérdés: ez tényleg egy ennyire könnyű verseny? Hát most kiderült, hogy nagyon nem az."

Jelle Vanendert (Lotto Sudal)
"Örülök az eredménynek, mivel minden szezonban ez a kedvenc hetem. Alapból nem én lettem volna a kapitány, de 200 méter környékén láttam, hogy Wellens nincs mögöttem. Így onnantól kezdve magamért mehettem. Megpróbáltam, ketten erősebbek voltak nálam, ennyi történt."

Vincenzo NIbali (Bahrain-Merida)
"Ötven kilométert mentük full gázon, ez olyan volt, mint egy időfutam. Tudtam, hogy kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy hazaérjünk, de szerintem a lehető legtovább kitartottunk. A Huy alján még 20 másodperces előny sem jelent semmit. Esetünkben ez a mostani egy teljesen vállalható taktika volt, hisz Gasparotto jóval robbanékonyabb, mint én. Meleg volt, ez is elég keménnyé tette a napot."

(Forrás: spaziociclismo, gazzetta)

Hozzászólások