ES Bringa - Alaphilippe még mindig nem a Tour összetettjére pörög a legjobban
Alaphilippe még mindig nem a Tour összetettjére pörög a legjobban
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe még mindig nem a Tour összetettjére pörög a legjobban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/14 14:01
Az előző tél egyik slágerkérdése volt Julian Alaphilippe-pel kapcsolatban, hogy mi lesz vele és a Tourral. Nem véletlenül "találták be" ezzel a témával, hisz 2019-ben két hétig viselte a sárga trikót, és végül ötödik lett.

A helyzet mostanra sem változott, az újságírók még mindig nem tudják elengedni, a 'mi lesz Alaphilippe-pel a Touron?' című kérdést. Nyilván mindenki arra lenne kíváncsi, hogy mennyire kell számolni a francia versenyzővel az összetettet illetően. A válasz megérkezett, és ugyanaz volt, mint tavaly.

"A bukás miatt még nem vagyok 100%-os, de szerintem jó úton járok. A sprintem például még nagyon nem az igazi, de bőven van időm a kezdésig. Tavasszal szeretnék az Omlooptól kezdve egészen a Liége-ig jól menni. A Touron meg ugyanaz lesz a célom, mint legutóbb, az összetettnél sokkal jobban fog érdekelni egy-két szakaszgyőzelem."

EroQTTKXUAcppoN.jpgFotó: twitter

A világbajnok francia versenyző várhatóan hazai pályán, a Tour de la Provence-on kezdi a szezont, és nagyon készül az olimpiára.

"Nem tudom, hogy kell-e majd választani a biztonság miatt a Tour de France és Tokió között, ez majd úgyis időben kiderül. De nekem a szezon egyik legfontosabb egynaposa az olimpiai mezőnyverseny lesz. Bár nagyon várom a Flandriát és a belgiumi vb-t is, biztosan az év egyik fénypontja lesz a helyszín és az útvonal miatt. Csak legyenek végre szurkolók, mert nélkülük nem igazi a versenyzés." 

Hozzászólások