ES Bringa - Alaphilippe: "Hosszú álom lett ebből a Tourból"
Alaphilippe: "Hosszú álom lett ebből a Tourból"
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "Hosszú álom lett ebből a Tourból"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/28 09:35
Ha valakiről, róla biztosan emlékezetes marad a 2019-es Tour de France. 
Lehet, hogy végül szembe jött a valóság, és egy kicsit elfogyott, de az is kisebbfajta csoda, hogy ilyen sokáig bírta.

Julian Alaphilippe két szakaszt nyert, és 14 napig viselte a sárga trikót. Amikor mindenki azt hitte, hogy elfogy, megnyerte az időfutamot, amikor mindenki azt hitte, hogy leszakad, kibírta a Tourmalet-t. Csak a félbeszakadt, 19. szakasz végén adta meg magát.

Tett ezt úgy, hogy már január végén, kétszer nyerni tudott az argentin körön.  Aztán övé lett az első komoly egynapos (Strade Bianche), két alkalommal győzött a Tirrenón, behúzta a Sanremót, és a bukása előtt még a baszk körön is nyert egy napot.  A rövid pihenés után jött a Fléche-Wallonne-győzelem (pontosabban címvédés), majd egy szakasz és hegyi trikó a Dauphinén.

000_1J563S.jpg Fotó: Europress/AFP

Aztán nem egyszerűséggel nemzeti hőssé vált. Mert tovább bírta, mint "kellett volna", ezzel pedig Voecklerhez hasonlóan belopta magát a franciák szívébe.

"Nincs bennem hiányérzet, mindent megtettem a sárgáért. Sajnos elfogytam, tőlem ez volt a maximum. Lehet, hogy nem lettem dobogós, de ez a Tour akkor is megváltoztatja a karrieremet. Ebben biztos vagyok."

Alaphilippe harcolt, küzdött, ráadásul mindezt egy olyan csapatban tette, amely köztudottan nem az összetettért jött. A Quick-Stepet sokkal inkább izgatta a nagy rajt előtt egy-két szakaszgyőzelem, mint a sárga.

"Fáradt vagyok, de ugyanakkor kifejezetten elégedett. Nagy álmom volt felvenni a sárga trikót. Hosszú álom lett belőle, hosszabb, mint valaha gondolni mertem volna."


Hozzászólások