ES Bringa - Alaphilippe: "Hat másodperc, ennyi hiányzott...”
Alaphilippe: "Hat másodperc, ennyi hiányzott...”
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "Hat másodperc, ennyi hiányzott...”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/11 22:05

Dylan Teuns győzelmével ért véget a Tour de France hatodik, első hegyi befutós szakasza. A sárga trikót Giulio Ciccone vette át Julian Alaphilippe-től – hat másodperccel előzte meg a franciát. Lássuk, hogy látták a szakaszt a főszereplők.

Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step)

„Hat másodperc, ennyi hiányzott... De nem vagyok csalódott, három nap a sárga trikóban csodás volt.  A szökés nagyon erős volt, a csapatom az előző napokon is dominált, nem lehetünk mindig mi elöl. Egyébként jobban vagyok, mint gondoltam, és ahogy látszott a célban.”

Giulio Ciccone (Trek-Segafredo)

„Az elsődleges cél a szakaszgyőzelem volt, de a második hely sem rossz. Dylan Teuns erősebb volt, de nem lehetek elégedetlen, csodálatos, hogy rajtam van a sárga trikó. Furcsa, hogy a Giro volt a fő versenyem, a Tourra tapasztalatot szerezni hoztak el, és, hogy segítsem Richie Porte-ot.”

Dylan Teuns (Bahrain-Merida)

„Próbálom felfogni, mit értem el, de még mindig hihetetlen. A Dauphiné után tudtam, hogy jó formában vagyok, sokat dolgoztam azóta is, de erre nem gondoltam volna. Tudtam, hogy ha jön az esély, akkor ki kell használnom, és mindent ki is adtam magamból. Amikor a végén megláttam a szüleimet és a barátnőmet, nagyon elérzékenyültem.”

 Dylan Teuns.jpg Fotó: Europress/AFP

Geraint Thomas (Team Ineos)

„Jól éreztem magam a szakasz során, de erősebb etapra számítottam. Azt mondják, a meredek emelkedős szakaszok nem nekem valók. Persze sosem könnyű, de az első pár emelkedő után egyenletesen alakult minden. Richie Porte-ot, Nairo Quintanát, Egan Bernalt és Adam Yates-et gondoltam előzetesen, hogy megnyerhetik a szakaszt. Ezeken az emelkedőkön türelmesnek kell lenni. Amikor Alaphilippe 800 méternél megindult, tudtam, hogy hagyhatom elmenni. Elég volt 350 méterrel a vége előtt robbantanom, és igazam lett.”

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)

„Elégedett vagyok, jól dolgozott a csapat. Ott vagyok a legjobbak között. Bár nem nyertem szakaszt, nem lehetek elégedetlen. Nem kellett túlizgulni, csak azért, mert ez a Planche.”

Nairo Quintana (Movistar)

„Nagyon erősek a riválisaink, de mi is azok vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy tudjuk velük tartani a lépést. Elértük a célunkat, nem kerültünk hátrányba, nagyon jól dolgozik a csapat. Az első hegyi szakasz mindig nehéz, míg rááll a lábunk. Hegyimenők vagyunk, de nekünk sem egyszerű.”


Forrás: cyclingnews.com, marca.com, lafm.com.co, tellerreport.com
Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások