ES Bringa - Alaphilippe centikkel győzött egy egész napos szökés végén
Alaphilippe centikkel győzött egy egész napos szökés végén
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe centikkel győzött egy egész napos szökés végén

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/14 18:55

Julian Alaphilippe nyerte a Dauphiné hatodik szakaszát centikkel a Borás Gregor Mühlberger előtt egy végtelenül hosszú, több, mint 200 kilométeres szökés végén. A sárga trikós Adam Yates gond nélkül megjött a főmezőnnyel, az elmúlt két nap során remeklő Wout Van Aert viszont sokat kapott.

Alaphilippe, Mühlberger, valamint a CCC-s Alessandro De Marchi szinte rögtön a rajt után megléptek a mezőnytől, és kiválóan összedolgozva egy közel 14 perces előnyt építettek fel. A mai napra ők hárman gyakorlatilag senki másnak nem osztottak lapot.

A mezőnyt jó sokáig nem nagyon izgatta az elmenés, ám, amikor a hátrányuk már közel negyedórásra duzzadt, az Ineos és az EF élre állt, és megpróbálta valamelyest csökkenteni a veszteségeket. 

Komoly oldalszél is nehezítette a versenyzők dolgát, a szökevények azonban kiváló csapatmunkával jól kezelték a helyzetet. A főmezőnyből leszakadt Van Aert és Tom Dumoulin, utóbbi továbbra is hurcolja még magával a Girón szerzett sérülését.

Az elöl lévő hármasból fokozatosan kivált Mühlberger és Alaphilippe, a hajrára már csak ketten maradtak. Az osztrák indított, a francia azonban megkerülte, és ha csak hajszállal is, de behúzta a hatodik szakaszt, és egyben átvette a hegyi trikót is. De Marchi bejött harmadiknak, a sárga trikós csoportja bő hat percet kapott, Wout Poels nyerte a mezőnyhajrát. 

Van Aert több, mint negyedórás hátránnyal jött meg.

Holnap 15.30-kor kezdünk az Eurosport 2-n.

Hozzászólások