ES Bringa - Alaphilippe: "Ameddig lesz erőm, küzdeni fogok!"
Alaphilippe: "Ameddig lesz erőm, küzdeni fogok!"
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "Ameddig lesz erőm, küzdeni fogok!"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/23 11:48

A Quick-Step francia versenyzője fantasztikus teljesítményével az idei Tour meglepetése eddig, a harmadik hét előtt azonban még nem szeretne az esetleges győzelemről álmodozni. Azt viszont ígéri, mindent belead majd a sikerért. 

Hétfőn, az idei Tour de France második pihenőnapján a versenyzők a rövid kikapcsolódás mellett szokás szerint eleget tettek kötelezettségüknek, és a média rendelkezésre álltak. A legnagyobb érdeklődés természetesen a sárga trikós Julian Alaphilippe-et övezte, akit érthető módon az összetett győzelmi esélyeiről faggattak a riporterek. A francia azonban kitérő válaszokat adott:

"Nem tudom, hogy ez reális-e, mert nem teszem fel magamnak ezt a kérdést. Viszont reális vagyok az előttünk álló héttel kapcsolatban, a verseny legnehezebb része még csak most következik."   

Az összetett éllovasának ebben alighanem igaza van, a legkeményebb hegyi szakaszok az utolsó héten várnak a versenyzőkre. Csütörtökön, pénteken és szombaton a mezőny összesen 7 első vagy HC kategóriás hegyet fog teljesíteni, köztük olyan legendás emelkedőket, mint az Izoard vagy a Galibier. Ráadásul 6 csúcs több mint 2000 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, tovább nehezítve az esélyesek dolgát. Valóban brutális befejezés ez az idei versenynek, Alaphilippe mégsem tart tőle különösebben:

"Ami az útvonalat illeti, semmi nem ijeszt meg igazán. Bejártam a pályát, tudom, mire számítsak. Mindenki tudja, mi következik és milyen nehéz lesz. Az idei Tour az Alpokban fog majd eldőlni." 

000_1J030X.jpg Fotó: Europress/AFP

A meglévő előnye és a legfőbb riválisai kapcsán óvatosan fogalmazott a francia versenyző:

"Egy perc harminc másodperc egyszerre mondható soknak és tulajdonképpen semminek. Elég egyetlen gyenge pillanat és el is szállt. A trikó azonban rajtam van, a többieknek kell támadniuk, hogy levegyék rólam. Pinot kifejezetten erősnek tűnt a hegyekben, gondolom továbbra is támadó szellemben fog versenyezni. Ott van az Ineos Bernallal és Thomasszal, valamint Kruisjwijk, akinek a csapata nagyon erős. Nem tudnék egy ellenfelet kiemelni"

Az előny és a sárga trikó tehát továbbra is Alaphilippe-nél van, ez pedig természetesen plusz motivációt jelent a Quick-Step versenyzőjének:

"Igazi megtiszteltetés viselni a sárgát, persze hogy ez extra erőt ad nekem. Ahogy egyre közeledünk Párizshoz, úgy lesz ez az érzés egyre erősebb, egyre különlegesebb. Az biztos, hogy továbbra is úgy szeretnék versenyezni, ami méltó a Tour éllovasához."

A győzelem gondolata azonban egyelőre nem jár az eszében:

"Most még nem szeretnék a sikerről álmodozni. Csak folytatni szeretném úgy, ahogy eddig tettem, és a végsőkig beleadni mindent." 

Alaphilippe tehát egyelőre nem álmodozik, egész Franciaország úgyis megteszi helyette.  


Szöveg: Szabó Bence
Forrás: Cyclingnews.com

Hozzászólások