ES Bringa - Alaphilippe: "A Strade Bianche tényleg semmihez sem hasonlítható verseny"
Alaphilippe: "A Strade Bianche tényleg semmihez sem hasonlítható verseny"
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe: "A Strade Bianche tényleg semmihez sem hasonlítható verseny"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/10 08:46
Quick-Step - mezőny 4-0

A Strade Bianche megnyerése után már 15 idei győzelemnél jár a Quick-Step. Azon az idei többnapos versenyen ahol eddig elindultak, (!) mindig nyertek legalább egy szakaszt, a 2019 egynaposokat illetően pedig négyből négynél járnak.

Előző hétvégén az Omloop és a KBK, kedden a Le Samyn, tegnap pedig a végig nagyon okosan tekerő (és persze feltűnően erős) Julien Alaphilippe a Strade Bianchén.

"Ez volt az első idei verseny, amit szerettem volna behúzni, és sikerült. Ráadásul úgy, hogy nem tudtam mi vár rám, de ennek ellenére az egész napot le tudtam hozni hiba nélkül"
- nyilatkozta Alaphilippe a befutó után.

000_1EE898.jpg Fotó: Europress/AFP

"Télen megfogadtam, hogy egy kicsit más szemmel nézek majd a feladataimra, és nem csak a Fléche Wallonne meg a Tour lesz igazán fontos. A srácoktól folyamatosan azt hallottam, hogy milyen király ez a verseny, és így utólag azt mondom, tényleg semmihez sem hasonlítható. Valóban a hatodik klasszikus. Stybar csomó hasznos tanáccsal ellátott a rajt előtt, ezek egyike volt, hogy végig elől kell menni, és semmit nem szabad elkapkodni. A végén jó pillatatban indítottam, és voila, meglett a győzelem."

Alaphilippe volt már harmadik a Sanremón, második a Liégen és a Lombardián, az olasz sajtóban nem véletlenül hasonlították Paolo Bettinihez. Azon, egyáltalán nem elhanyagolható megjegyzés kíséretében, hogy ő talán erősebb a hegyeken. 

Az viszont biztos, hogy neki köszönhetően a franciáknak van egy olyan emberük, aki szinte bármilyen terepen vagy egynaposon, eséllyel szállhat harcba a győzelemért.Hozzászólások