ES Bringa - Adam Yates nyerte az első hegyi befutót
Adam Yates nyerte az első hegyi befutót
Fotó: twitter

Adam Yates nyerte az első hegyi befutót

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/27 18:28

Az összetette szempontjából kifejezetten fontos hegyi befutós szakasz várt szerdán a Katalán kör mezőnyére. 

A Vallter 2000, tizenkét kilométer hosszú, átlagosan 7.7%-os emelkedő, az első nap, ahol választat kaphattunk arra, ki lehet versenyben az első helyért. Ennek megfelelően érződött is a Sky-on, hogy szeretnék megnyerni a hegyet Egan Bernallal, ennek érdekében Sosa ment hatalmasat (az ő tempójától Valverde például kifejezetten korán leszakadt).

Öt és fél kilométerrel a cél előtt a Sky kapitánya meg is indult, Quintana szépen tette rá a keret, majd pár perccel később Adam Yates is megérkezett melléjük.

Ez a hármas sokáig együtt haladt, de idővel Dan Martin és Miguel Angel Lopez felért rájuk. Ebből a kis csoportból már senki nem tudott tovább menni, pedig Lopez azért próbálkozott. Az utolsó kanyarba Yates fordult elsőként, és bár Bernal nagyon jött, a szakaszt a brit versenyző nyerte.


Adam Yates a mai győzelme után már második összetettben (a trikó maradt Thomas De Gendt-nél), Bernal és Quintana között mindössze öt másodperc a differencia, de Dan Martin is kifejezetten jól áll az első kemény szakasz után.

Nincs megállás, jön egy újabb hegyes nap, csütörtökön az 1695 méter magas La Molinán lesz a befutó.

Ahogy a hét során eddig mindig, holnap is 15.45-kor kezdünk az Eurosporton!

Hozzászólások