ES Bringa - Ackermann nyerte a Giro első sprintjét
Ackermann nyerte a Giro első sprintjét
Fotó: Europress/AFP

Ackermann nyerte a Giro első sprintjét

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/12 18:20

Eső, szél és egy hosszú szökés alakította a Giro második szakaszát, melynek győzteséről végül mezőnyhajrá döntött. A legkitartóbb szökevényeket hét kilométerrel a vége előtt érte utol a mezőny. A győzelmet végül az a Pascal Ackermann szerezte meg, aki most vesz részt élete első háromhetesén.

Ez történt
Tegnap este elmaradt az eső Bolognában, ma viszont megérkezett az égi áldás, ráadásul meglehetősen hűvös, és erős szél is fogadta a versenyzőket. Az elején meglépett egy nyolcfős csoport, benne a hegyi trikót tegnap megszerző, és ma azt védeni próbáló Giulio Cicconéval. Bő négyperces előnynél nagyobbat azonban a szökevények nem tudtak fölépíteni, a sprinterek emberei ugyanis kiválóan kontrollálták a versenyt. Egy darabig, az utolsó előtti emelkedő végén ugyanis a Bahrain állt az élre, és megpróbálta szétszaggatni a mezőnyt. A következő hegyen fölfelé azonban már újra a QS, az Emirates és a Bora voltak elöl. A szökevények csoportja folyamatosan fogyatkozott, de még 25-tel a vége előtt is voltak elől négyen, egy perc környéki előnnyel. 

Az utolsó lejtmenetben Nibali odapörkölt egy kicsit a mezőnynek, amivel ideiglenesen meg is tizedelte azt. Ezt követően megint a sprintercsapatok domináltak és folyamatosan közelítettek az elöl lévőkre, akiket héttel a vége előtt értek utol. A helyezkedés a belga Lottónak sikerült a legjobban, Caleb Ewan tökéletes felvezetést kapott, azonban nem ő, hanem Pascal Ackermann volt a leggyorsabb a végén, Elia Viviani bejött másodiknak, Ewan pedig végül a harmadik helyet szerezte meg.
Íme a mai nap végeredménye, az összetettben annyi változás történt, hogy Laurens De Plus kicsúszott az első tízből. 


A szakaszgyőztes - Pascal Ackermann
Nem akármilyen tettet hajtott végre a Bora sprintere. Első háromhetesén ugyanis rögtön megnyerte az első olyan szakaszt, amelyben egyáltalán esélye lehetett a győzelemre. 

A nap száma - 196
Ennyi kilométert töltött szökésben Ciccone, Frapporti, Bidard és Owsian.

A nap mondása
"Nem akartam senkit megbántani, amikor azt mondtam, hogy én vagyok a fő favorit, és, hogy az ellenfeleim helyében én összecsinálnám magam."
(Simon Yates)

Ez jön
Hétfőn még a vasárnapinál is hosszabb, egy 220 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, mely jellegében eléggé hasonló lesz a maihoz. A szintrajzot ITT találjátok. 13.05-kor kezdünk az Eurosport 1-en.

Hozzászólások