ES Bringa - A világbajnoki arany után, jöhet az esküvő
A világbajnoki arany után, jöhet az esküvő
Fotó: Europress/AFP

A világbajnoki arany után, jöhet az esküvő

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/08 09:59
Tre Valli Varesine, Milánó-Torinó, Gran Piemonte és végül a Lombardia. A következő öt nap során négy olasz egynapos vár ránk és a mezőnyre, jó sokáig nem lesz ennyire izgalmas kerékpáros hetünk.


És lassan a friss világbajnok Mads Pedersen is leáll, bár neki aztán minden oka meglesz a pihenésre. 

"A hónap végén elveszem a menyasszonyomat, 
Lisette és én már hat éve vagyunk együtt" - mesélte Pedersen a Gazzettának. "Szép dolog a világbajnoki cím, hatalmas tett, de azt a napot szerintem semmi nem fogja felülmúlni."


Ma Tre Valli Varesine, holnap Milánó-Torinó, aztán egy nagy szünet. Két versenynapja lesz még idén Pedersennek, aki a szombati Eurometropole-on már megmutatta a világbajnoki trikóját.

Természetesen a yorkshire-i győzelem óta több szintet ugrott a népszerűségi indexe, ennek ellenére továbbra sem zavarja, hogy szinte mindenhol rosszul ejtik a nevét. 

"A dán nyelvben az esetek többségben nem mondjuk ki a 'd' betűt. Szóval én kiejtés szerint inkább 'Mász' Pedersen vagyok, de ezzel sehol nem foglalkoznak. És engem sem zavar."


000_1KU9IZ.jpg Fotó: Europress/AFP


Az már sokkal érdekesebb, hogy milyen utat tett meg a világbajnoki címig. Hisz nem sikerült túl erősre a tavasza.

"Feladtam a Flandriát, és a buszban tényleg elsírtam magam. Luca Guercilena egyből odajött hozzám, és azzal nyugtatott, hogy ebből a vereségből még sokat fogok profitálni. Akkor nem hittem el, de tényleg így van. A kerékpársport nem mindig korrekt veled, és nagyon nem könnyű megemészteni a vereséget. De az ilyen napok kárpótolnak azért, amikor esőben, hidegben és sárban kell edzened. Szerintem az a flandriás kiállás igenis benne volt a világbajnoki aranyban."

Pedersen nagyot dobott a Trek idei, nem túl eredményes szezonján, és mivel jövőre is szerződése van a csapathoz, együtt tekerhet majd egy bizonyos Vincenzo Nibalival. Aki ma még ellenfélként lesz ott a Tre Valli Varesinén.


"Keveset mentünk eddig egy mezőnyben, szóval még soha nem beszélgettem vele. De szeretném megismerni, mert egy elképesztően jó versenyzőnek tartom. Mind a háromheteseket, mind a klasszikusokat illetően lehet tőle tanulni. Ő az a fajta kerékpáros, aki ha elkezd mesélni, leülsz, csendben maradsz, és csak hallgatod."


📺 Olasz egynaposok az Eurosporton:
Tre Valli Varesine - kedd, 15.30
Milánó-Torinó - szerda, 14.45
Gran Piemonte - csütörtök, 14.45
Lombardia - szombat, 14.20


 

Hozzászólások