ES Bringa - A tűzijáték elmaradt, Lutsenko szökésből nyert
A tűzijáték elmaradt, Lutsenko szökésből nyert
Fotó: Europress/AFP

A tűzijáték elmaradt, Lutsenko szökésből nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/03 17:53
Bár a terep talán adott lett volna, az összetett esélyesek nem támadták egymást. Adam Yates maradt sárgában, Lutsenko pedig szökésből nyert. Elmaradtak a várt izgalmak, a sárga trikóra pályázók ma nem mozgolódtak.

Ez történt

A tegnapi szökés nélküli szakasz után ma már egyből a rajt után jöttek a próbálkozások, el is lépett egy elég jó nevekből álló csoport, amiben az astanás Alexey Lutsenko mellett ott tekert Jesús Herrada (Cofidis), Greg Van Avermaet (CCC). Nicolas Roxche (Sunweb), Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep), Jésus Herrada (Cofidis),  Edvald Boasson Hagen (NTT), Daniel Oss (Bora) és Neilson Powless (EF Pro Cycling).

Nagyon egyikőjük sem volt veszélyes a sárgára, szóval mehetettek, és egészen a 20-as kapu környékig együtt is maradtak. Kicsivel később lépett el Lutsenko, és köszönhetően annak, hogy hátul ugyan tempót, de nem brutális tempót ment az Ineos, egész könnyedén hazaérhetett.

Idővel a sor elejére megjött a Nieve, de ő sem szakította szét magát, az elől maradó szökevények így elvitték a jóváírásokat, a főmezőnyből pedig csak Alaphilippe indult meg az utolsó métereken. Ő 1 másodperc erejéig megszakította a sort, de az összetett esélyesek együtt jöttek meg.

Yates maradt sárgában, Pogacar (egy hajrában kapott defekt után nagyon hamar felért) maradt fehérben, vagyis újabb nap, amit kipipálhat a mezőny. Pedig sokan arra számítottak, hogy ezen a szakaszon lesznek támadások...De úgy tűnik, az összetett esélyesek nem az első héten akarnak csatázni a sárga trikóért.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes -  Alexey Lutsenko (Astana)

Az az ő napja volt, ki is nézte reggel a szakaszt. Korábban már összeszedett annyi hátrányt, hogy tőle nem kellett félni. A Vueltán nyert korábban, a Touron még nem.

A nap száma - 10

Legutóbb 2010-ben vagyis tíz éve ezelőtt nyert szakaszt a Touron kazah versenyző. Természetesen Alexander Vinokourov volt az, aki ma ott ült az Astana kocsijában. 

A nap nyilatkozata

"Szerencsére a korábbi napokon már gyűjtöttem annyi hátrányt, hogy a mezőny nem tartott tőlem. Már reggel a buszban is éreztük, hogy ez egy jó nap lehet a szökésre."  (Alexey Lutsenko)

Ez jön (09.04 - 7. szakasz)

Hegyi szakasz után megint egy sprintes nap, pénteken szinte biztos a mezőnyhajrá. Sagan akár vissza is szerezheti a zöld trikót Bennettől, kettőjük között most 12 pont a különbség.

🗺️ A 7. szakasz szintrajza  

📺 Eurosport - 13.20 (ismétlés: szerda - 07.30 és 12.30)

Hozzászólások