ES Bringa - A spórolós Yates szökésből nyert
A spórolós Yates szökésből nyert
Fotó: Europress/AFP

A spórolós Yates szökésből nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/18 17:42
Az idei Girón némileg csalódást keltő, majd ezen a Touron folyamatosan a mezőny végén tekerő Simon Yates alaposan rápihent a mai szökős szakaszra, ami egy három fős sprintben lett az övé. Az összetett esélyesek közötti meccs elmaradt, mindenki a pénteki egyenkéntire tartalékolt. Meg persze a hétvégi két, Pireneusok-beli hegyes szakaszra.

Ez történt
Egy komoly, negyven fős szökés, a mezőnyben totális nyugalom, majd a három fős sprint, melyet Yates nyert Bilbao és Mühlberger előtt. Az összetett esélyesek közül senki nem próbálkozott, végig Quick-Step illetve Ineos vezetéssel haladt a sor. Menet közben némileg meglepő módon Rohan Dennis kiszállt (állítólag nem egészségügyi problémák miatt), Alaphilippe nyugodtan tekert a sor elején, Yates-ék meg hárman elléptek az utolsó emelkedőn.

Nem volt egy túl izgalmas nap, talán majd hétvégén több támadást láthatunk. Hisz akkora alaposan megváltozik az összetett, a holnapi időfutam miatt.  

A szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT


A szakaszgyőztes - Simon Yates (Mitchelton-Scott)
Spórolt erre a napra, de ezt mondta is. Innentől kezdve beáll a tesó mögé (vagy inkább elé) és segíti Adamet. Aki eddig kiváló Tourt fut. Hisz sok minden még nem történt vele.

A nap száma - 20
Simon Yates a huszadik aktív kerékpáros, aki mindhárom nagy körversenyen szakaszt tudott nyerni.

A nap mondása
"Nem lepett meg, hogy nyugodt napunk volt, szerintem mindenki a következő három szakaszt várja."
(Geraint Thomas)

Ez jön
Az idei Tour egyetlen, 27,2 kilométer hosszú időfutama Pau-ban. Az első versenyző (Offredo) 14.00-kor, az utolsó (Alaphilippe) 17.19-kor rajtol.

A 13. szakasz szintrajza: ITT
A pénteki rajtidők: 
ITT 
TV: 13.50 - Eurosport

Hozzászólások