ES Bringa - A Sky kivonul a kerékpársportból, Nibali és Dumoulin is ott lesz a Girón - ez történt a héten
A Sky kivonul a kerékpársportból, Nibali és Dumoulin is ott lesz a Girón - ez történt a héten
Fotó: Europress/AFP

A Sky kivonul a kerékpársportból, Nibali és Dumoulin is ott lesz a Girón - ez történt a héten

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/16 09:19

Tekintve, hogy itt a december, és ez a hónap (az előzőhöz hasonlóan) kerékpárban viszonylag szegény, útjára indítottunk egy rovatot. Melynek keretén belül minden vasárnap megpróbáljuk összefoglalni a hét történéseit, az ESB-n megjelent cikkek segítségével. Ezúttal a bombaként robbanó Sky-bejelentésről (melyet két podcastben beszéltünk át), Nibali konkréttá váló 2019-es terveiről és a hét elején elindult év legjobbjai szavazásunkról lesz szó.

1. A Sky 2019 végén kivonul a kerékpársportból

A brit televíziós társaság a 2019-es év végéig szponzorálja tovább a csapatot, amelynek így új főszponzor után kell néznie. Érdekes a helyzet, hisz a versenyzők jelentős részének több szezonra érvényes szerződése van. Froome megállapodása 2020-ig, Thomasé 2021-ig, Bernalé pedig 2023-ig szól. Ezeket majd a megszűnés/névváltoztatás esetén nyilván újra kell tárgyalni.

2. Mi lesz velünk a Sky nélkül? - ESB podcast Lantival és Szabival

Örülünk a Sky búcsújának? "Nyerünk" vele valamit semleges nézőként? Nem aggasztó, hogy egy komoly szponzor hagyta el a kerékpársportot? Mi lesz a versenyzőkkel? Tényleg ennyire friss ez a sztori? Hisz Geraint Thomas nemrég hosszabbított szerződést, és Bernal is öt évre írt alá. Sikerül olyan új szponzort találnia Brailsfordnak, aki garantálja a zavartalan munkát? Lesz egyáltalán folytatás? És mit lép erre a hírre Oleg Tinkov?

3. Interjú a Giróban és Tourban gondolkodó Vincenzo Nibalival

A 2018-as évre nyilván a Sanremo-győzelme és persze a touros bukása miatt fogunk emlékezni. Előbbi egyértelműen az év csúcspontja volt számára, utóbbi pedig egy olyan eset, amely pontosan beillik a firenzei vagy a riói bukások és keserű emlékek mellé. Jöjjön egy amolyan nibalis évértékelő, ahol az idei szezon mellett a távolabbi jövő, az esetleges szerződéshosszabbítás, és természetesen a 2019-es idény is szóba került.

4. Dumoulin is ott lesz a Girón!

Tom Dumoulin - az elmúlt három évhez hasonlóan - ismét ott lesz az olasz körön, ezt ma délután jelentette be hivatalosan. A holland versenyző nem csak, hogy ott rajthoz áll, hanem 2017 után újra szeretné megnyerni az összetetet. Vagyis a következő szezonban a három időfutamot tartalmazó Giro d'Italiára koncentrál, a Tour de France-t meg ahogy fogalmazott, majd meglátja.

5. Elindult a szokásos, az év legjobbjait kereső szavazásunk!

Már sorozatban az ötödik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást nem másnak, mint Székely Dávidnak köszönhetjük. :)

Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye) hirdetünk győzteseket, és minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni

Hozzászólások