ES Bringa - A Segafredo főnöke megerősítette, Nibali tényleg náluk folytatja
A Segafredo főnöke megerősítette, Nibali tényleg náluk folytatja
Fotó: Europress/AFP

A Segafredo főnöke megerősítette, Nibali tényleg náluk folytatja

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/04 21:21
Massimo Zanetti már 2015 telén is megmondta, nagyon szeretné a csapatában tudni Vincenzo Nibalit. A Segrafredo főnökének öt évet kellett várnia, de teljesült az álma.

A következő idény elején ugyanis Vincenzo Nibali náluk, a Trek-Segafredónál folytatja. Nincs ebben semmi meglepő, az olasz sajtóban már január környékén kész tényként kezelték a váltást. Nibali három év után hagyja el a Bahrain-Meridát, ahol Lombardiát és Sanremót nyert, valamint háromszor állt GT-dobogón.

"Vincenzóval egy kicsit olaszosabbá válunk, ráadásul a csapatunk kap egy igazi arcot" - mondta Massimo Zanetti a keddi Gazzettában. "Ő egy igazi bajnok, aki még mindig simán versenyképes, ez a Girón megint kiderült. Ráadásul nálunk arra is lesz esélye, hogy a visszavonulása után a Trek reklámarcaként folytassa."

000_1H65EM.jpgFotó: Europress/AFP

Zanetti és a Segafredo egyébként ezer szállal kötődik a sporthoz, a kerékpár mellett jelenleg is kiemelten szponzorálják a Virtus Bologna kosárcsapatát, amely nemrég Bajnokok Ligáját nyert.

"Én mindig is szurkoltam Vincenzónak. Legalább annyira, mint régen Gimondinak. Nem hiszem, hogy nagyot kockáztatunk vele. Nemrég beszéltünk, és pont azt mesélte nekem, hogy egyáltalán nem érzi magát 34 évesnek. Szerintem van még benne pár nagy győzelem. Nibali bármikor meg tud lepni. Azt például a mai napig nem hiszem el, hogy tudott Sanremót nyerni. Neki köszönhetően sokkal több figyelmet kap majd a cégünk, és persze a csapat."

Hozzászólások