ES Bringa - A Quick-Step vonatnak nincs párja, Jakobsen nyerte a negyedik szakaszt
A Quick-Step vonatnak nincs párja, Jakobsen nyerte a negyedik szakaszt
Fotó: Europress/AFP

A Quick-Step vonatnak nincs párja, Jakobsen nyerte a negyedik szakaszt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/27 18:20
Három hegyi befutós nap előtt egy sprint, a Bora és a Quick-Step egyszerűen nem engedhette el ezt a mai lehetőséget. Hisz nincs olyan sok mezőnyhajrás szakasz ezen a Vueltán. A sprint összejött, Bennett duplája nem, hisz egy kiváló felvezetés után Jakobsen nyerte a befutót. Roche megtartotta a piros trikót, jöhetnek a hegyek.


Ez történt 
Tipikusan mezőnyhajrás szakasz, az első hét talán legkönnyebb napja, de természetesen csak a szintrajz alapján. A Jumbo számára kifejezetten rosszul indult a szakasz, hisz Roglic elveszítette az egyik legfontosabb hegyi segítőjét, Steven Kruijswijket. A holland versenyző még a nyitónapot esett, és olyan súlyos a térdsérülése, hogy nem tudja folytatni a Vueltát. Hatvan kilométerrel a szakasz vége előtt majdnem az EF is bajba került, Uran ugyanis benne volt egy kisebb bukásban, de mindössze a bal kezét horzsolta le, szóval simán tudta folytatni.

Egy gyors zivatart és az 5 kilométer hosszú Puerto del Oronet leszámítva, más nem nagyon nehezítette a versenyzők dolgát, szóval jöhetett a sprint. És jött is, igaz pár kilométerrel a befutó előtt Remi Cavagna betámadta a sort, ami még jobban felgyorsította a hajrát. A Quick-Step ennek ellenére fel tudta építeni a sprintet Jakobsennek, akit senki nem tudott megelőzni. Sam Bennett - aki kifejezetten rosszul vette az utolsó körforgalmat - pár centi hátránnyal második lett, a többiek - így Walscheid és Gaviria - messze voltak tőlük.

Roche megtartotta a piros trikót, a Quick-Step vonat meg megint bebizonyította, hogy miért nincs párja a mezőnyben.  

(ui: Walscheid és Molano szabálytalan sprint miatt 500 frank büntetést kapott, és mindkettőjüket visszasorolták a saját csoportjuk végére.)

A 4.szakasz végeredménye: ITT  
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Fabio Jakobsen (Quick-Step)
Huszonkét évesen, élete első háromhetesén szinte szakaszt tudott nyerni. Tegnap kimaradt a sprint érdemi részéből, ma viszont gyönyörűen felépült a vonata. Azt a Bennett-et nyomta le, akivel jövőre valószínűleg csapattársak lesznek.

A nap száma - 57
A mai volt a Quick-Step szezonbeli 57. győzelme.

A nap mondása  
"Én belülről ezt annyira nem éreztem, csak akkor tudtam meg biztosan a győzelmet, amikor a többiek már ünnepeltek."
(Fabio Jakobsen)

Ez jön  
Három kemény nap, sorozatban három hegyi befutós szakasz. Szerdán a 11 kilométer hosszú Javalambre tetején lesz a befutó.

Az 5. szakasz szintrajza:  ITT  
A Javalambre adatai:  
ITT
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások