ES Bringa - A legjobbak
A legjobbak
Fotó: Europress/AFP

A legjobbak

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/10 16:04

Bár a 2014-es szezonnak még nincs vége - keddig tart az év utolsó WT versenye, a Pekingi kör - mégis érdemes megnézni kik teljesítettek eddig igazán kiemelkedően.

A legeredményesebb versenyző Andre Greipel (16 győzelem, pont mint tavaly), őt Arnaud Demare és Alexander Kristoff követi.

táb1A csapatversenyben messze az Omega a legjobb (eddig 62, tavaly összesen 55 győzelemig jutottak). A következő idényben már Etixx-QuickStep néven futó belga együttes egy szakaszt nyert a Giron, hármat Touron és szintén egyet a Vueltán. A legeredményesebb versenyzőjük, a 11 győzelemmel záró Mark Cavendish (Tony Martin a Tirreno csapatidőfutamával együtt, szintén tizenegynél jár). De ami talán a legfontosabb, jövőre náluk teker a világbajnok. A csapatversenyben második helyen álló Giant 41 idei győzelméből, 13 Marcel Kittel nevéhez fűződik.

Tudtátok???

A 2011-es Vuelta óta az összes nagy körversenyt teljesítő Adam Hansen, eddig 15.100 versenykilométert teljesített. Ezzel a "legkeményebbek" versenyében a negyedik helyen áll. A listát Tom Veelers (Giant) vezeti, 16.042 kilométerrel.

Hozzászólások