ES Bringa - A Jumbo-Visma nem viccel: Roglic, Dumoulin és Kruijswijk is ott lesz a Touron!
A Jumbo-Visma nem viccel: Roglic, Dumoulin és Kruijswijk is ott lesz a Touron!
Fotó: twitter

A Jumbo-Visma nem viccel: Roglic, Dumoulin és Kruijswijk is ott lesz a Touron!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/12/20 16:05
Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Gesink, Kuss, Tony Martin, De Plus, van Aert. Hogy tetszik ez a nyolcas? Érdemes megbarátkozni a névsorral, hisz ha valami extra nem történik, a Jumbo-Visma szinte biztosan ezzel a kerettel vág neki a 2020-as Tour de France-nak.

Ami azt jelenti, hogy az új igazolás Tom Dumoulin mellett, az idei Vuelta győztese Primoz Roglic, és az élete első GT-dobogóját szállító Steven Kruijswijk is ott lesz Franciaországban. Ez a terv, de persze június vége még nagyon messze van.

A mai csapatbemutatón kiderült, hogy a Jumbo-Visma a Girót teljesen "feladja" (mármint az összetettet), oda a sprinterüket, Dylan Groenwegent viszik. A Tour de France-on viszont mindhárom összetett esélyesüket elindítják.

"Cél a sárga trikó, jövőre erre teszünk fel mindent" - mondta a pénteki prezentáción Dumoulin. "Kezdésként mindhárman esélyt kapunk a Touron, és ez nagyon jó. A végén úgyis csak egy valaki lesz igazán erős ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon.


A Jumbós versenyzők 2020-as tervezett programja
Klasszikusok 
San Remo: Van Aert, Groenewegen, Dumoulin 
Flandria/Roubaix: Van Aert, Teunissen, Jansen 
Amstel: Dumoulin 
FW/LBL: Dumoulin Roglic 
Egyhetesek
Tirreno: Dumoulin 
Párizs-Nizza: Roglic Kruijswijk 
Baszk kör: Roglic Dumoulin
Háromhetesek
Giro: Bennett, Groenewegen 
Tour: Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Van Aert 
Vuelta: Kruijswijk, Groenewegen 
Olimpiai mezőnyverseny: Dumoulin, Roglic 

"Csapatként szeretnénk megnyeri a Tourt, ez a legfontosabb" - nyilatkozta az idei kiírás 3. helyezettje, Steven Kruisjwijk. "Azt hiszem ezzel a sorral, és rajtam kívül két ilyen jó összetett menővel, erre tényleg reális esélyünk lehet."

Nagyon mást Roglic sem mondott, más kérdés, hogy ő magában mennyire számított arra, hogy Dumoulin - akit ugye az olimpia is érdekel - inkább a Girón fog elindulni. Hisz ott három, míg a Touron csak egy időfutam lesz.

"Ki kell mondani, ennek a Jumbónak igenis a sárga trikó a célja jövőre. Ott akarok lenni a csapatban, és küzdeni szeretnék a Tour győzelemért" - mondta Roglic, aki idén megnyerte a Vueltát, és előtte harmadik volt a Girón.

763.jpgFotó: twitter

Dumoulin érkezése miatt valószínűleg lélekben azért felkészült rá, de ma hivatalosan is kiderült, hogy az idei szezont 17 győzelemmel záró Dylan Groenewegen kimarad a Tour keretből, és jövőre megkapja a Girót meg a Vueltát. Illetve első fő feladatként a Sanremót.

"Ki nem szeretne ott lenni az év összes háromhetesén? Én is így vagyok ezzel, de realistának kell maradni, így megnéztünk, melyik útvonal fekszik nekem leginkább. A Giro eleje pont ilyen, így ez a kérdés hamar eldőlt. A Vuelta pedig Hollandiában kezdődik, szóval ez is adta magát. Négy éve érkeztem a Jumbóhoz, és jövőre esélyem lehet arra, hogy mindhárom GT-n legyen szakaszgyőzelmem. Nekem most ez a fő motiváció" - mondta Groenewegen, aki 2023-ig szerződést hosszabbított a csapattal.

Egy fontos kérdés tehát eldőlt, mindhárom Jumbós háromhetes menő a Tourt kapta. Mostantól arra várunk, mit lépnek erre az Ineosnál.

Hozzászólások