ES Bringa - A holland Lottónál már nem csak a háromhetesek lesznek fontosak
A holland Lottónál már nem csak a háromhetesek lesznek fontosak
Fotó: Europress/AFP

A holland Lottónál már nem csak a háromhetesek lesznek fontosak

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/22 09:30

A Bianchi maradt, a név egy picit változott és némileg a jövő évi tervek is.

A holland Lotto természetesen megtartotta az idei háromheteseken kiválóan teljesítő Roglic- Kruijswijk duót, a hatalmas tehetségnek tartott Wout Van Aert érkezésével viszont néhány egynaposra is rámehetnek.

De kezdjük a legfontosabbal.
Jövőre már egy norvég szoftvergyártó cégnek köszönhetően Team Jumbo-Visma néven futnak, változatlan sárga-fekete mezben, gyönyörű Bianchi kerékpárral és egy, az ideinél izgalmasabb kerettel.

Van Aert ugyanis már az első igazi országútis szezonjában is több versenyen tudott főszereplő tudott lenni (a Flandrián tízben jött meg!), most pedig már egy évvel tapasztaltabb lett.

Bár a Strade Bianchét - ahol idén harmadik volt - kihagyja, de a tervek szerint jövőre ott lesz az Omloop-on, majd  a Milano-San Remón, az E3 BinckBank Classicon (ex E3 Harelbeke), és a Gent-Wevelgemen is.

Van Aert valószínűleg a két nagy tavaszi klasszikuson, a Flandrián és a Roubaix-n is rajthoz fog állni, majd az idény első felét az Amstellel zárja.


A háromheteseken neki valószínűleg nem jut szerep, de arra úgyis ott lesz Primoz Roglic, illetve Steven Kruijswijk.

A szlovén versenyző egy napokban tett bejelentés alapján jövőre Girózni fog (a három egyenkénti miatt ez azért nem akkora meglepetés), az idén kifejezetten jó évet futó  Kruijswijk pedig a Touron indul. Ahol legutóbb ötödik volt. Esetében a dobogó, Roglicnál viszont már egyértelműen az összetett győzelem lesz a cél.

És akkor még ott van a napokban egy kisebb kézműtéten átesett Dylan Groenewegen, aki idén két szakaszt nyert a Tour de France-on, és jövőre is valami hasonló lesz a célja. Sőt, már most nézegeti a brüsszeli rajtot, hisz az első szakasz megnyerése sárga trikót jelentene számára.

Hozzászólások