ES Bringa - A halasztás ellenére is World Tour csapatok jöhetnek a Tour de Hongrie-ra
A halasztás ellenére is World Tour csapatok jöhetnek a Tour de Hongrie-ra
Fotó: facebook.com/pg/tourdehongrie

A halasztás ellenére is World Tour csapatok jöhetnek a Tour de Hongrie-ra

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/29 12:07
Csupán néhány napja dőlt el, hogy a tavaszról elhalasztott Tour de Hongrie igen kedvező időpontot kapott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI), a csapatok érdeklődése máris minden várakozást felülmúl. 

Ha minden a megfelelő mederben halad, a kényszerhelyzet ellenére már ebben az évben, az augusztus 29-én rajtoló versenyen sikerül teljesíteni a Pro Series versenysorozatába kerülés egyik feltételét!

A Magyar Körverseny ebben az évben augusztus 29-én rajtol és szeptember másodikán ér célba. A TdH hossza nem változik, ahogyan a már kialakított, feltérképezett útvonalakon sem kívánnak módosítani a szervezők, az azonban elképzelhető, hogy a szakaszok sorrendje változni fog.

 Erről a városokkal és a partnerekkel történő egyeztetések után számolnak majd be a Tour de Hongrie rendezői, reményeik szerint még június első felében. 

84975426_2794203420667786_7516890425307693056_o.jpg Fotó: facebook.com/pg/tourdehongrie

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője elárulta: előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a televíziós megjelenések kapcsán is. Ahogyan az elmúlt években, az idén is a verseny egyik legfontosabb együttműködő partnere lesz az M4 Sport, amely a tervek szerint élő közvetítésekkel jelentkezik majd a 41. Tour de Hongrie-ról.

Ami a nemzetközi megjelenéseket illeti, jó úton haladnak az egyeztetések az Eurosport csatornával is, amelynek fő eseménye az adott időszakban a világ legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de France lesz, a magyar körről készülő összefoglalók így igen értékes helyekre kerülhetnek majd.

A szervezők ebben az évben is együttműködnek a Tour de France rendezőjével, az A.S.O. nevű céggel, amelynek segítségével 2020-ban is szerte a világon több millió nézőhöz juthatnak el a képek Magyarországról. 

Augusztus 29-én rajtolhat a Tour de Hongrie! | Eurosport

"Nagyon örülök, ez volt a lehetőségekhez képest a legjobb időpont számunkra" - mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. "Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy miért jó a Tourral egyidőben versenyt rendezni, de véleményem szerint ez számunkra ugyanolyan jó, mint a Giro d'Italia alatt.

A hírek szerint már négy World Tour-csapat is bekérte a nevezési lapot, a Pro Teamek részéről pedig olyan nagy az érdeklődés, hogy szinte bizonyosan sikerül teljesíteni a Pro Series versenysorozatába kerülés egyik feltételét – összesen legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team szerepel majd a magyar körversenyen.

A szervezők továbbra is ahhoz tartják magukat, hogy hivatalosan csak a már aláírt és befogadott nevezésekről tájékoztatják a szurkolókat, de olykor maguk a csapatok előzik meg a hírt: a címvédő Krists Neilands sora, az Israel Start-Up Nation például már közölte őszi versenyprogramját, amelyben szerepel a Tour de Hongrie is.


Forrás: Tour de Hongrie


Hozzászólások