ES Bringa - Előzetes: 71. Critérium du Dauphiné
Előzetes: 71. Critérium du Dauphiné
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 71. Critérium du Dauphiné

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/09 10:20
Froome, Bardet, Quintana, Pinot, Porte, Adam Yates, Kruijswijk. Ugye milyen régen láttuk őket? És az megvan, hány rangos összetettet nyertek ők heten ebben az idényben?

Nem sokat, konkrétan egyet sem. Pinot ugyan két kisebb francia versenyen (Haut Var, Tour de l'Ain) megszerezte a sárga trikót, de ezek azért nem WT-versenyek. És a mezőny sem olyan volt, mint a ma rajtoló Dauphinén.

Mégis, nyugodtan leírhatjuk, hogy ez mindössze statisztikai érdekesség, nagyjából semmit nem számít. Ők heten ugyanis kivétel nélkül a július 7-én rajtoló Tour de France-ra tettek fel mindent.

Froome az ötödik, Quintana az első sárga trikóért hajt, Pinot két Girós év után megy újra haza, Adam Yates pedig a tavalyi gyenge teljesítményét (a legjobban húszban sem volt...) szeretné kijavítani. Bardet? Ő továbbra is a legkomolyabb reményük lehet a franciáknak, annak ellenére, hogy a tavalyi Touron messze volt, még dobogótól is.

000_15T3HL.jpg Fotó: Europress/AFP

És persze ott lesz majd a brüsszeli rajtnál a címvédő Geraint Thomas, akire még ki sem tértünk. Nem véletlenül, ő ugyanis (Enric Mashoz hasonlóan) inkább a svájci körrel melegít a Tourra.

Tom Dumoulinnel ellentétben, aki a Dauphinén megpróbálkozik a visszatéréssel. Az elmúlt héten már edzett, de a térde még közel sincs rendben. A Giro után most teker majd először élesben, és a nyilatkozatai alapján, nem túl optimista a jövőbeli célokat illetően.

"Nem tudom mi lesz a Tourral. A térdem fáj, főleg a hosszabb tekerések végén, szóval nem vagyok túl optimista" - mondta Dumoulin. "Egy hónap van a rajtig, de így nehéz lesz top formában megérkezni a verseny elejére. Lehet, hogy egy kicsit vissza kell majd vennem az ambícióimból, de a következő napokban úgyis sok minden kiderül."
 
Az biztos, hogy a Sunwebnél semmit nem fognak erőltetni. Ha Dumoulinnek fájdalmai lesznek, azonnal kiszáll a versenyből. Ami elnézve a szintrajzokat, vélhetően az elsőtől az utolsó napig - sőt, az utolsó hegy tetejéig - elég izgalmas lesz.


71. Critérium du Dauphiné - az ESB esélyesei

⭐⭐⭐ Chris Froome, Jakob Fuglsang, Thibaut Pinot
⭐⭐ Romain Bardet, Adam Yates, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk
⭐ Dan Martin, Richie Porte, Wout Poels 
☝ David Gaudu, Jack Haig, Michael Woods, Emanuel Buchmann, Julian Alaphilippe, Felix Großschartner, Guillaume Martin, Michał Kwiatkowski, Alexey Lutsenko, Tejay van Garderen, Gorka Izagirre
🗺️ Az útvonal / szakaszok
🚴🏻 Rajtlista
📺: Eurosport 2 - 14.00 (Ismétlés: 0.00 - Eurosport) 


Hozzászólások