Kerékpár - Egy Moserrel kevesebb
Egy Moserrel kevesebb
Fotó: bicyclemovies.com

Egy Moserrel kevesebb

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/12 13:41

Miközben Petacchi, Agnoli, és Horner csapatot keres magának, egy 22 éves fiatalember bejelentette a visszavonulását.

Nem is akárki. A nagy tehetségnek tartott, az előző idényt a BMC-nél töltő Ignazio Moser. A legendás Francesco fia.

"Egyik nap felkeltem az ágyból, és azt mondtam: vége, ennyi volt. Amikor a kerékpározás, az edzés, a felkészülés már terhet jelent és nincs kedved az egészhez, az már rég rossz."

A papát - aki minden idők legtöbb győzelmével rendelkező olasz kerékpárosa - talán senkinek nem kell bemutatni. Az unokatesót Moreno Mosert sem. Francesco másik két gyereke, Carlo és Francesca már a csapatot erősíti. Tagjai a családi vállalkozásnak, a híres Moser borászatnak.

Ignazio 22 évesen bejelentette a visszavonulását. A családi borászatban fog dolgozni

"Minden nap egyre nehezebb volt számomra, ez a döntés némileg felszabadított. Nem akartam átverni senkit, a Moser név azért ennél többet jelent. Az anyukám gond nélkül elfogadta a döntésemet, apa megértette, és nem próbált győzködni. A BMC-nél is azt mondták, álljak le egy kicsit és gondolkozzak a folytatáson, de én már döntöttem. Az életem első fele lezárult, és nem sikerült olyan jóra, mint azt terveztem".

Ignazio az idei év elején, nem véletlenül került a BMC-hez. A különböző utánpótláscsapatokban sorra nyerte a versenyeket, hét év alatt több mint 80 sikerig jutott. Már hét évesen korábban kezdett, 22 évesen pedig (amikor a papa anno profinak állt) bejelentette a visszavonulását.

"Most jön a borászkodás. Ebbe is gyorsan beletanulok majd. A versenyzéssel leállok, de a kerékpár örök szerelem marad. Elmegyek majd tekerni, mostanában is voltunk együtt Morenoval. A Moser név Olaszországban egyet jelent az országúti kerékpárral. Apáról mindenkinek a győzelmek jutnak eszébe, és egy minőségi márkanév. Mikor elkezdtem tudtam, hogy nem fogom túlszárnyalni, vagy esetleg megközelíteni az eredményeit. Bennem ennyi volt. Csak kicsit a Paris-Roubaix-t sajnálom. Kétszer indultam rajta, de a győzelem egy örök álom marad..."

Tudtátok?!?

A Moser családban gyakorlatilag mindenki kerékpározott. A Cannondale-nál tekerő Moreno apjának (Diego) a testvére volt Francesco, aki 15 évig tartó pályafutása során nem kevesebb, mint 298 győzelmet szerzett. 1984-ben Giro d'Italiát és Milano-Sanremot nyert! Az ő testvérei Diego, Aldo és Enzo szintén versenyeztek. Aldo: két napig tekert rózsaszínben a Giron, 1954 és 1972 között volt profi. Enzo: 5 évig versenyzett, Giro del Trentinót nyert (1962-ben). Diego: Moreno édesapja, 1970-73 között volt profi. Leonardo: Moreno testvére, 4 évig versenyzett, a mai napig az öccse egyik legnagyobb szurkolója. A Moser-család: összesen 55 szezon a profi kerékpársportban, és 319 győzelem!

Hozzászólások