Kerékpár - Durva ámokfutást rendezett a kínai bringás a szakasz végén
Durva ámokfutást rendezett a kínai bringás a szakasz végén

Durva ámokfutást rendezett a kínai bringás a szakasz végén

Pintér László ·
2017/11/04 08:22

A napokban zajlik a kilencnapos Hainani körverseny, egy kiemelt UCI kategóriás országúti kerékpárverseny. A „Kína Hawaii-ának” becézett trópusi sziget nyugalmat sugároz, de a mezőny a verseny hevében ebből vajmi keveset érez.

A mai, hetedik szakaszon a svájci válogatott kísérőkocsija az egyik emelkedőn a kisebb tolongás közepette véletlenül fellökte a kínai harmadosztályú alakulat, a Keyi Look Cycling Team versenyzőjét, a kínai Wang Xint.

Sérülés nem törtét, de érthető módon Wang meglehetősen zokon vette az esetet, és nemtetszése jeléül hozzávágta a kulacsát a svájciak autójához.

Az incidenst a szakasz végére már szinte el is felejtettük. Nem úgy Wang, akinél meglehetősen messzire gurult a gyógyszer. Közvetlenül a szakasz után rátámadt a svájci csapat segítőire. Az egyiküket a földre lökte, majd többször megpróbált belerúgni. Miután elrángatták onnan, egy másik segítőt vett célba. A saját kísérőkocsijából elővett egy méretes pumpát, és azzal támadt neki a másik segítőnek, míg rendőri segítséggel meg nem fékezték.

Kiborulásának oka az volt, hogy a svájci csapat nem volt hajlandó elnézést kérni a szakaszon történtek miatt.

Wangot természetesen azonnal kizárták a versenyből. Csapata hivatalos közleményben kért elnézést a szervezőktől, a nézőktől és a kerékpárrajongóktól.

A versenyből egyébként még két szakasz van hátra. Magyar versenyzőért is izgulhattok, a sprintszakaszokon Dér Zsolt rendszeresen top 10-es, csak méterekre végez a dobogótól. Ha kíváncsiak vagytok az izgalmakra, akkor kapcsoljatok az Eurosport 2-re szombaton reggel 5:30-tól és vasárnap reggel 06:00-tól!

via cyclingnews

Hozzászólások