Kerékpár - Carapazt ünnepli egész Ecuador
Carapazt ünnepli egész Ecuador
Fotó: Europress/AFP

Carapazt ünnepli egész Ecuador

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/03 10:31

Az ecuadori sajtó ujjongva ünnepelte hétfőn Richard Carapazt, aki vasárnap megnyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt.

Az első háromhetes viadalán győztes versenyzőt az El Universo napilap "minden idők halhatatlan hősének" nevezte, míg a La Hora "történelmi bajnoki címről" írt - utalva arra, hogy Carapaz lett a három nagy körverseny (Giro, Tour de France, Vuelta a Espana) első ecuadori győztese.

A 26 éves bringás szülővárosában, Tulcanban több mint ezren gyűltek össze, hogy a főtéren együtt tekintsék meg az utolsó szakaszt.

000_1H662P.jpg Fotó: Europress/AFP

Carapaz szerény körülmények között nevelkedett a 2950 méteres tengerszint feletti magasságon lévő városban, gyerekként ő legeltette a család három tehenét. Amikor ellopták a biciklijét, vashulladék-kereskedelemből és gazdálkodásból élő apja vett neki egy régi BMX-et kerekek, ülés és fék nélkül, s ezt hozta használható állapotba fiának. A kimustrált kerékpárt ma relikviaként őrzi a család.

"Carchi megye ideális az edzésekhez, mivel 3461 méter az átlagos magassága" - mondta szülőföldjéről korábban a Giro bajnoka.
"Az élet nehéz errefelé, s az ember megtanulja a fegyelmet" - tette hozzá a Lokomotívnak becézett bringás.

MTI


Hozzászólások