Kerékpár - Berecz Zsombornak ma nem ment úgy, mint tegnap
Berecz Zsombornak ma nem ment úgy, mint tegnap
Fotó: Cserta Gábor

Berecz Zsombornak ma nem ment úgy, mint tegnap

HosszabbitásHosszabbitás
2017/09/05 17:10

Két újabb futammal folytatódott a Balatonon az Opel Finn Gold Cup, az olimpiai Finn osztály világbajnoksága. A tó újra a jobbik arcát mutatta, 10-12 csomós délnyugati széllel és napsütéssel, amelyben jó versenyeket hozhatott tető alá a Fluck Bence vezette versenyrendezőség. Rajtuk semmi nem múlott, ismét kiváló munkát végeztek.

Berecz Zsombornak ma nem sikerültek olyan jól a futamai, mint egy nappal korábban. Egyszer sem sikerült bekerülnie az első tízbe, de összetettben így is a még mindig kitűnő 7. helyen áll. A végül 30 nemzet 113 finnesét felvonultató mezőnyben nagyon nehéz bekerülni az első tízbe. Ez ma is csak néhány versenyzőnek sikerült, és négy futam után már nincs olyan résztvevő, aki mind a négy futamon az első tízben ért volna célba.

Az előzetes eredmények alapján – több óvás tárgyalása várható – a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert áll az élen mai 9. és 2. helyeinek köszönhetően. Ma az argentín Facundo Olezza teljesített a legjobban. 4. és 3. helyeken célba érve a 3. helyre jött fel az összetett listán. A negyedik futamon a svéd Max Salminen győzött, aki ezzel a 2. helyre került két versenynap alapján.

Az első futam után éllovas horvát Nenad Bugarin egy korai rajtja miatt a 29. helyre esett vissza. A tegnap és ma is egy-egy futamot nyerő, majd a másikat elhibázó volt világbajnok brit Ed Wright összetettben 13.

Berecz Zsombor a délelőtti futamon taktikailag rossz oldalt választott az első szakaszon, de aztán nagyszerű vitorlázással jött fel a 12. helyre. A délutáni menete már nem sikerült ilyen jól, minden cirkálószakaszon ellene fordult a szél, és csak 37-ként ért célba. Ezekkel a helyekkel 7. az összetett listán.

Az ötödik futamtól kezdve majd a legrosszabb eredmény már kiejthető lesz az összetett pontszámításból, ami ismét jelentősen megváltoztathatja a sorrendet.

A verseny holnap újabb két futammal folytatódik, összesen tíz futamosra tervezett, amelyek vasárnap majd még az akkori első tíz helyezett dupla pontszámmal számító Éremfutama követ.

via Opel Finn Gold Cup media/Ruják István – Visy László

Hozzászólások