Kerékpár - Basso: "Froome és Nibali nem az én szintem"
Basso: "Froome és Nibali nem az én szintem"

Basso: "Froome és Nibali nem az én szintem"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2013/11/20 09:11

Nem sokkal a 36. születésnapját megelőzően, hosszú interjút adott a Cyclingnews internetes oldalnak Ivan Basso. A kétszeres Giro d'italia győztes olasz versenyző beszélt a Cannondaleben betöltött szerepéről, a Nibali-Froome kettőssel szembeni esélyeiről, és arról volt-e reális esélye annak, hogy az Astanába igazol.

pic390373558_670.jpgIvan Basso 2007-ben és 2010-ben is Girot nyert, az idei szezont azonban győzelem nélkül zárta

"Ha teljesen őszinte szeretnék lenni el kell mondanom, hogy nem vagyok Nibali és Froome szintjén. Ha ők valamelyik háromhetesen rajthoz állnak, ott nekem nem lehet győzelmi esélyem. A top 5-be bekerülhetek, a legjobbakkal versenyben lehetek, de velük nem" - nyilatkozta Ivan Basso. A Cannondale versenyzője a 2013-as idényt győzelem nélkül zárta, de a Vueltán mutatott teljesítménye sokáig emlékezetes marad. Még akkor is, ha a 14. szakaszt (amit óriási esőben és hidegben pont csapattársa Ratto nyert meg) kihűlés miatt fel kellett adnia. Basso a Cyclingnews-nak adott interjújában elmondta, komolyan egyszer sem fordult meg az a fejében, hogy elhagyja jelenlegi csapatát.

"Azt már többször elmondtam, ha valaki mellé beállok segítőnek, az csak is Vincenzo lehet. Az én esetleges csapatváltásom viszont nem volt több pletykánál. Szeretem a Cannondalet, bíznak bennem, és itt még mindig első számú embernek érzem magam. Nem akarok, és nem is akartam eligazolni" - mondta Basso, aki kedden ünnepli a 36. születésnapját.

Hozzászólások