Kerékpár - Átigazolások V.
Átigazolások V.
Fotó: Europress/Getty

Átigazolások V.

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/15 17:30

November közepén talán már kijelenthetjük: szinte az összes World Tour csapat kialakította a jövő évi keretét. Mivel több nagy átigazolás nem várható, megpróbáltuk összegezni és értékelni az eddigi történéseket. Az 5. részben a Trek-Lampre-Lotto hármassal foglalkozunk.

  • TREK

Az idei tél egyik legnagyobb vesztese a Trek. A csapatból két legendás versenyző, Andy Schleck és Jens Voigt is visszavonult, akárcsak Danilo Hondo, és Robert Kiserlovski személyében is egy tehetséges - igaz, a képességeihez képest alulteljesítő - bringás távozott. Az érkezők listáján viszont ott szerepel Bauke Mollema, akit sokan a 2013-as Tour de France-on ismertek meg, és a hónap végén ünnepli a 28. születésnapját.

Érkezett: Marco Coledan (Bardiani) Bauke Mollema (Belkin)

Távozott: Danilo Hondo (visszavonult) Robert Kiserlovski (Tinkoff) Andy Schleck (visszavonult) Jens Voigt (visszavonult)

Erősség: A csapat továbbra is erős lesz a klasszikusokon és a háromheteseken is. Előbbi kategóriában Cancellara, utóbbiban Mollema és Frank Schleck is komoly segítőkre támaszkodhat.

Gyengeség: Nem látni olyan versenyzőt, aki sprintben, vagy a háromheteseken igazán meg tudná szorongatni a legjobbakat.

A legjobb igazolás: Bauke Mollema

Az ESB osztályzata: 5

1998 óta az összes Touron elindult, a következőn már nem fog. Jens Voigt 43 évesen visszavonult

 

  • LAMPRE

Az egyetlen olasz Wolrd Tour csapat szponzori döntés miatt elveszítette Chris Hornert, megszerezte viszont a mezőny első taiwani versenyzőjét. A keretben Rui Costának, Niemiecnek és Modolonak köszönhetően van fantázia, de a Lampre folyamatosan gyengül. A csapat 706 WT pontjából 456-ot a korábbi világbajnok Rui Costa szerzett. Még szerencse, hogy 2016 végéig van szerzdése.

Érkezett: Eduardo Estrada (Chambéry CF) Chun Kai Feng (Gusto) Ilia Koshevoy (Podenzano) Luka Pibernik (Radenska) Ruben Plaza (Movistar)

Távozott: Winner Anacona (Movistar) Damiano Cunego (Fantini) Chris Horner (?) Luca Wackermann (Neri)

Erősség: Rui Costa második idényét kezdi csapatkapitányként, a svájci körhöz hasonló versenyeken továbbra is esélyes lehet. Háromheteseken nem igazán, maximum Top 10-ben gondolkodhat. Nincs sok segítője, az esetek többségében magára számíthat.

Gyengeség: Elveszítették Anaconát, aki a jövő embere lehetett volna, és 10 év után Cunegot (még mindig nagy sztár az olaszoknál) is elengedték. Nem igazoltak minőségi versenyzőt, a 33 éves korábbi spanyol bajnok Plaza talán Rui Costa egyik legfontosabb embere lehet. 

A legjobb igazolás: Ruben Plaza

Az ESB osztályzata: 4,5

Mint az elmúlt 2 évben, idén is Rui Costa nyerte a Svájci körversenyt. Jövőre viszont már nem a világbajnoki trikóban láthatjuk

 

  • LOTTO - SOUDAL

A jövőre félig új néven versenyző belga csapat sem villogott erősítések terén. Az ismertebb Thomas De Gendt mellett három fiatalember került a gárdához, így mondhatjuk, hogy ugyanaz a csapat vág neki a 2015-ös évnek, mint az ideinek.

Érkezett: Tiesj Benoot (Lotto U23) [S] Jasper De Buyst (Topsport) Thomas De Gendt (OPQS) Louis Vervaeke (Lotto U23)

Távozott: Jonas Van Genechten (IAM) Frederik Willems (visszavonult)

Erősség: Greipel, Gallopin és Vanendert az egynaposokon továbbra is megbízható lesz, Van den Broeck pedig a Dauphinén jelezte, hogy a sérülése után is jól tud menni a hegyekben.

Gyengeség: Greipel idősödik, és bár idén ő nyert a legtöbbször, a sikerei közül kevés született top versenyen, és ez a folyamat jövőre is érzékelhető lesz. A többiek nincsenek azon a szinten, hogy fontos viadalokon az élen végezzenek.

A legjobb igazolás: Thomas De Gendt

Az ESB osztályzata: 4

Az egyik legszebb idei Lotto győzelem. Tony Gallopin megnyerte a Tour 11. szakaszát

Hozzászólások