Kerékpár - Átigazolások IV.
Átigazolások IV.

Átigazolások IV.

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/11 17:57

November közepén talán már kijelenthetjük: szinte az összes World Tour csapat kialakította a jövő évi keretét. Mivel több nagy átigazolás nem várható, megpróbáltuk összegezni és értékelni az eddigi történéseket. A 4. részben az Astana-Cannondale(Garmin)-Belkin hármassal foglalkozunk.

  • ASTANA

A cél egyértelműen egy újabb Tour-győzelem, ennek érdekében kiválóan megerősítették a csapatot. Kellően bő a keret, így Aru és Nibali is jó helyzetben van. Az Iglisnkiy tesók doppingügye nem tett jót az Astana megítélésének, de erről talán jövőre már kevesebbet fogunk beszélni.

Érkezett: Maksat Ayazbaev (Astana Conti) [S] Lars Boom (Belkin) Dario Cataldo (Sky) Laurens De Vreese (Wanty) Bakhtiyar Kozhataev (Astana Conti) [S] Miguel Angel Lopez (Boyaca) Davide Malacarne (Europcar) Diego Rosa (Androni) Luis Leon Sanchez (Caja Rural) Rein Taaramäe (Cofidis)

Távozott: Janez Brajkovic (UnitedHeathcare) Francesco Gavazzi (Neri) Jacopo Guarnieri (Katusha) Evan Huffman (SmartStop) Maxim Iglinsky (eltiltva) Valentin Iglinsky (eltiltva) Dmitriy Muravyev (?)

Erősség: Focis nyelven szólva: minden posztra van két erős ember. Cataldo, Boom (nyerte a Tour emlékezetes kockaköves szakaszát) Taarame, LL Sanchez, mind-mind kiváló segítő lehet egy háromhetesen, miközben igazán értékes ember talán nem is távozott.

Gyengeség: Aru és Nibali egy csapatban, ez idővel problémákat okozhat. Mindkét versenyző szerződése 2016-ban jár le.

A legjobb igazolás: Lars Boom

Az ESB osztályzata: 9,5

  • CANNONDALE PRO CYCLING (Garmin)

Egy idei úgy tűnt, a Cannondale-től kell elköszönnünk, ehhez képest jövőre már a Gamin névvel nem fogunk találkozni. A keret alaposan átalakult. Már az idei szezon közben elköszöntek a csapatnál Rohan Dennistől, Farrar, és David Millar is visszavonult. Ettől függetlenül Dan Martin, Andrew Talansky és Ryder Hesjedal is nagy név a szakmában. Dombrowski, Koren és Moser is jó igazolás, ha valamennyien ki tudják hozni azt, ami bennük van.

Érkezett: Alberto Bettiol (Cannondale) Joe Dombrowski (Sky) Davide Formolo (Cannondale) Kristijan Koren (Cannondale) Alan Marangoni (Cannondale) Matej Mohoric (Cannondale) Moreno Moser (Cannondale) Kristoffer Skjerping (Joker) Davide Villella (Cannondale)

Távozott: Rohan Dennis (BMC) Tyler Farrar (MTN) Koldo Fernandez (visszavonult) Philip Gaimon (Optum) Raymond Kreder (Roompot) David Millar (visszavonult) Lachlan Morton (Jelly Belly) Fabian Wegmann (Cult)

Erősség: Talanskyval a három heteseken is meg lehet célozni a dobogót, Martin és Hesjedal a klasszikusokon és egy-egy szakaszon lehet jó.

Gyengeség: Sprinter tekintetében nem sikerült erősíteni.

A legjobb igazolás: Davide Formolo, de majd csak három év múlva.

Az ESB osztályzata: 6

  • TEAM LOTTO NL-JUMBO (Belkin)

A holland csapat, amit pár éve még Rabobankként ismertünk jövőre ismét új színekben és új név alatt fog pompázni, bár az első mez terrvét az UCI elutasította a túlságosan sok sárga miatt. Sajnos marad az utánpótlás-nevelés, hiszen távozott Bos, Hivert, Boom, Nordhaug, és a legnagyobb név, Bauke Mollema. Ettől még a keret nem rossz, Moreno Hofland egy évvel idősebb lesz, Wilco Kelderman már az idei Girón is nagyon szépen tekert, Laurens Ten Damra a jövő évi Touron érdemes lesz figyelni a kevés időfutam miatt, és nincs igazság, ha Sep Vanmarcke jövőre nem nyeri meg valamelyik tavaszi klasszikust.

Érkezett: George Bennett (Cannondale) Kevin De Wert (OPQS) Bert-Jan Lindeman (Rabo Devo) Timo Roosen (Rabo Devo) Mike Teunissen (Rabo Devo) Tom Van Asbroeck (Topsport)

Távozott: Jack Bobridge (?) Jetse Bol (De Rijke) Lars Boom (Astana) Theo Bos (MTN) Graeme Brown (?)Stef Clement (IAM Cycling) Juanma Garate (?) Jonathan Hivert (Bretagne) Bauke Mollema (Trek) Lars Petter Nordhaug (Sky) David Tanner (?)

Denis Van Winden (?)

Erősség: A távozók nélkül is elég jó a csapat ahhoz, hogy minden kategóriában versenyben legyen a jó eredményért.

Gyengeség: Két év még kell, mire a tehetségek igazán beérnek.

A legjobb igazolás: Tom Van Asbroeck

Az ESB osztályzata: 5

Hozzászólások