Kerékpár - Astanázzunk
Astanázzunk
Fotó: Europress/AFP

Astanázzunk

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/30 14:22

...de ne úgy, ahogy mostanában "divat".

Hagyjuk az Iglinsky tesókat, az utánpótláscsapatban tekerő fiatalokat (vagyis a doppingügyeket), és közelítsünk a kazah csapat irányába szigorúan szakmailag.

Adott két versenyző. Fabio Aru és Vincenzo Nibali.

Ketten együtt hét szakaszt nyertek az idei háromheteseken.

A helyzet felettébb ideális, vagy épp nehéz. Sportigazgatói szempontból. Hisz mindkettőjüknek "jár" egy háromhetes, de mindketten ott lennének (ott lehetnének) a másik fő versenyén.

Vincenzo Nibali a mai napig nem tudja eldönteni mi legyen a Giroval (a Gazzetta pénteki számában nem mondott egyértelmű nemet...), Fabio Arut pedig Giuseppe Martinelli vinné a Tourra. Mint luxus segítő.

Paolo Slongo - az agy - szerint, a dupla három havi csúcsformát jelentene Nibalinak. Ez véleménye szerint lehetetlen. Valószínűleg itt inkább az érzelmek játszanak fontos szerepet. Olasz versenyzőként (és a 2013-as emlékek miatt is) Nibali nagyon kötődik a Girohoz, így nem szívesen mondja ki az egyértelmű nemet.

Az olasz körön Fabio Aru lesz az Astana első számú embere. És Contador egyik legnagyobb kihívója is egyben. A Vueltán a fiatal olasz két etapot nyert (Monte Castrove en Meis és San Miguel de Aralar), de összetettben majdnem öt perccel (4.48-al ) kikapott a példaképétől. A Giron jöhetne a visszavágó.

Egy olyan olasz körön, ahol Treviso és Valdobbiadene között rendeznek egy 59.2 km-es időfutamot. És hol kell Arunak legtöbbet fejlődnie? Hát persze, hogy az ITT-ben.

Ennek érdekében még a rövid pihenő előtt ellátogatott a Specialized kaliforniai központjába, hogy szélcsatornában tesztelhessen. Aztán jött a nyaralás, San Francisco, Mexikó, Kuba, Dominika sorrendben (csak egy kilót hízott). A hazatérést követően minden nap lejárt a konditerembe, és még rossz idő esetén is elment tekerni. Mivel unalmasnak találja a görgőzést.

Heti egyszer az időfutam kerékpárral készül, és a következő héten (december 4-től kezdődik az edzőtábor) is tesztelni fog az alicantei velodrome-ban.

A napokban Montecatini Termében - az Astana első összetartásán - a két sztár jövő évi programját is sikerült összeállítani.

A Tirreno-Adriaticon (március 11-17.) mindketten ott lesznek. Ezt már hivatalosan is nagyon várjuk:)

Aru az idei 14 napnál jóval többet fog tekerni az olasz kör előtt, várhatóan néhány egynaposon (FW és LBL) rajthoz fog állni.

De a Giro az övé, a Tour Nibalié.

Mindkettőjüknek "jár" egy háromhetes.

 

Aru és Nibali jövő évi programja:

Vincenzo Nibali február 4-én a Dubai Touron kezdi az új idényt, majd részt vesz az Ománi körön és indul a Strade Bianchén. Ezt követően Tirreno, Sanremo és hegyi edzőtábor a Teidén, majd május 18-ig három egynapost tervez, köztük az LBL-t. A július 4-én kezdődő Tour előtt a Dauphinén és az olasz bajnokságon is rajthoz áll, illetve edzőtáborban vesz részt a San Pellegrinon.

Aru az Ománi körön (február 17-22.) kezd 2015-ben, indul a Párizs-Nizzán, két egynaposon és a Trentinoi körversenyen. Aztán május 9-től jön a Giro d'Italia.

 

 

Hozzászólások