Kerékpár - ARANYPEDÁL 2014: A legjobb igazolás
ARANYPEDÁL 2014: A legjobb igazolás
Fotó: Europress/Getty

ARANYPEDÁL 2014: A legjobb igazolás

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/18 15:23

Itt az év vége, és ahogyan ígértük, az elkövetkező napokban végigvesszük 2014 legjeit. Karácsony környékén lesznek meg a győztesek, amiben Nektek is szerepetek lesz, hiszen a végeredmény egyik részét a ti szavazataitok adják majd. Íme "Az év legjobb igazolása" díj jelöltjei, és az indok, hogy miért őket találtuk rá érdemesnek (fontos megjegyezni, hogy a mostani átigazolási időszak legjobbjait keressük).

  • Leopold König (NetApp - SKY)

November közepén volt 27 éves, és pályafutása egyik legizgalmasabb (és talán legnehezebb ) éve előtt áll. A NetApp csapatában tekerve 7. volt összetettben a Touron azok után, hogy tavaly 9. lett a Vueltán (egy győzelem mellett). Most elvitte a Sky. A brit csapat, amely idén nem nyert szakaszt a háromheteseken.

Le Tour de France 2014 - Stage Ten

  • Lars Boom (Belkin - Astana)

Máig emlékezetes, hogy milyen versenyzéssel nyert meg Fuglsang és Nibali előtt a Tour kockaköves szakaszát. Gyorsan el is vitte az Astana. A Rabobank nevelésnek számító Boom jó korban van (29 lesz a hónap végén), kellően tapasztalt, jó segítő lehet. Vagy néhány egynaposon, akár első számú ember.

Le Tour de France 2014 - Stage Five

  • Alessandro De Marchi (Cannondale - BMC)

Sokan az új Voigtnak tartják, ő saját magát egyszerű segítőként jellemzi. A Touron egészen a piros rajtszámig szökött, a Vueltán szakaszt is nyert. Jó éve volt, nem véletlenül került be az olasz válogatottba. A vb-n pedig fogta magát és...

Criterium du Dauphine - Stage Two

  • Peter Sagan (Cannondale - Tinkoff)

Ha szigorúan a győzelmek számából indulunk ki, gyengébb éve volt mint a tavalyi. A mezőny egyik legnagyobb költségvetésű együtteséhez igazolt, ahol elvárják tőle a jó eredményeket, és a rangos győzelmeket. A Touron megint övé lett a zöld trikó, igaz szakaszt nem nyert. Ellenben, ötször volt dobogós.

Fotók: Europress/Getty

Hozzászólások