Kerékpár - A Lampre bevállalta...Hornert
A Lampre bevállalta...Hornert

A Lampre bevállalta...Hornert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/01/30 09:45

Ez már hivatalos... a 2013-as Vuelta győztese Chris Horner, a Lampréban folytatja. Pályafutása 20. szezonjának vághat neki az amerikai versenyző, aki a tervek szerint a Giro mellett a Vultán is rajthoz állhat. Horner tavaly 41 évesen és 11 hónaposan nyerte meg a spanyol körversenyt, minden idők legidősebb győzteseként.

Horner_1701.jpgHorner február 9-én, a Challange Mallorcán mutatkozhat be új csapatában

Édesapja egy katonai támaszponton dolgozott, így 1971-ben Okinawában (Japánban) született. Abban az évben mutatkozott be a profik között, amikor Miguel Indurain pályafutása utolsó Tourját nyerte, és Vincenzo Nibali mindössze 10 éves volt. Tavaly úgy nyert Vueltát, hogy korábban még egyik háromhetesen sem zárt a legjobb 5 között. Az év végén lejárt a szerződése a RadioShackkel, az amerikai csapat pedig nem hosszabbított vele. Sokáig úgy tűnt nem talál magának csapatot, majd pár héttel ezelőtt megindultak a pletykák: a Lampre tárgyal Hornerrel.

A napokban megszületett a megegyezés, ma reggel pedig sor került a hivatalos bejelentésre. A Lampre célja egyértelműnek tűnik: kicsit szeretnének nyitni az amerikai piac felé. Már Brent Copeland (a Moto Gp-ben Ben Spiessal dolgozott, a kerékpársportban pedig az MTN Qhuebekánál) menedzseri kinevezése is ezt próbálta jelezni. Ami biztos, az olasz együttes 20 éves történetében Chris Horner lesz az első amerikai versenyző.

Ez pedig Baden Cooknak (is) köszönhető, hisz a közelmúltban a korábbi kiváló sprinter lett Horner új menedzsere. És még egy fontos szempont. Chris 1995-ben mutatkozott be a profik között. Tehát ha valaki, akkor ő jó példaként szolgálhat a Lampre fiatal versenyzői számára. Másrészt neki köszönhetően sikerült megtalálni az új Giro kapitányt, Scarponi távozása után. 

Hozzászólások